1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR
TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR

TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR

Tahlil sonuçları bekleniyor

A+A-

Gazimağusa’daki evinde yapılan aramada, toplam 88.5 gram uyuşturucu madde, 77 adet mavi ve sarı renkte extacy hap ile hava tabancası bulunan 29 yaşındaki Mustafa Güvenateş aleyhine yürütülen polis soruşturması sürüyor.


Hırsızlık mal karşılığında Batuhan Hiçkorkmaz ile Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’a 9 gr uyuşturucu sattığı da bilinen Mustafa Güvenateş, dün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Güvenateş aleyhine tahkikat amaçlı 2 dün daha ek tutukluluk emri temin etti.


Dünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu’nu meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.


Tanık polis Özgür Biçenleroğlu, Batuhan Hiçkorkmaz ile Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın hırsızlık mal karşılığında zanlıdan 9 gram uyuşturucu madde satın aldığını anımsattı ve zanlıyı, 28 Şubat 2015’te Gazimağusa’da tespit edip tutukladıklarını hatırlattı.


Zanlı Mustafa Güvenateş’in evinde, garajında ve EA 860 plakalı aracında arama yaptıklarını kaydeden Özgür Biçenleroğlu, evin mutfağında uyuşturucu öğütücüsü içerisinde 0.5 gram uyuşturucu hintkeneviri türü olduğuna inanılan madde, televizyon ünitesinde şeffaf naylona sarılı 9 adet extacy hap, garajda köpek maması ambalajı içerisinde 68 adet mavi renkli extacy hap, 19 adet gümüş renkli kağıda sarılı 57 gram bonzai ve 2 farklı poşette sarılı toplam 31 gram uyuşturucu madde bulduklarını anlattı.


Özgür Biçenleroğlu, zanlının evi önündeki araçta ise şoför koltuğu altında Voltran Magnum yazılı kayıtsız olduğuna inanılan gazlı hava tabancası bulduğunu da belirttikten sonra, soruşturmasını titiz bir şekilde yürüttüğünü dile getirdi.


Biçenleroğlu, konu maddeleri ve maddelerin konulduğu poşetleri tahlil için laboratuara gönderdiklerini ancak henüz sonuç alamadıklarını ifade eden tanık polis, tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden süre talep etti.


Meselenin ciddiyetine vurgu yapan Yargıç Ayşen Toroslu, polise tahkikatını tamamlayabilmek için fırsat verdi ve zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.