1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAHLİLLER GECİKİYOR SİNİRLER GERİLİYOR!
TAHLİLLER GECİKİYOR SİNİRLER GERİLİYOR!

TAHLİLLER GECİKİYOR SİNİRLER GERİLİYOR!

Sahillerde görülen ve endişe yaratan renk değişikliğiyle ilgili bir sonuç alınamadı

A+A-

Lapta, Alagadi ve Karpaz sahillerinde kıyılarda sarı renk sıvı görülmesi nedeniyle deniz suyundan alınan ve Devlet Kimya Laboratuarı’nda tahlile gönderilen numune sonuçları henüz belli olmadı. Analiz sonuçlarının dün açıklanması bekleniyordu. Vatandaşlar kadar yetkilileri de endişeye sevk eden tahlil sonuçlarının, bugün veya yarın açıklanması bekleniyor.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer’in yurt dışında olmasından dolayı KIBRIS’a konuşan Çevre Koruma Dairesi Müdür Muavini Hasan Karahasanoğlu, tahlil sonuçlarının henüz ellerine geçmediğini söyledi.

Hasan Karahasanoğlu, Mağusa ve Girne bölgelerinden alınan analiz sonuçlarının büyük bir ihtimalle tamamlanmadığını belirterek, sonuçların büyük olasılıkla bugün veya yarın belli olacağını kaydetti.

Analizlerin tamamlanmasıyla Devlet Kimya Laboratuarı’nın tahlil sonuçlarını kendilerine vereceğini ifade eden Hasan Karahasanoğu, Çevre Koruma Dairesi’nin de bu sonuçları basınla paylaşacağını sözlerine ekledi.

Gencer: Turistler merak ediyor.Öte yandan Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, Yılan Adası olarak bilinen bölgenin etrafının çok kötü bir durumda olduğunu söyledi. Faik Gencer, gezi teknelerinin limana dönüş yolunda denizde bulunan sarı maddelerin içerisinden geçmek zorunda kaldıklarını belirterek, bu maddelerin ne olduğu konusunda turistlerin kendilerine sorular sorduğunu ifade etti.

Gencer, “Sonuçlar açıklanana kadar denize girmeyin” uyarısı yapıldığı bir dönemde analiz sonuçlarının da en kısa bir zamanda açıklanması gerektiğini savunarak, “Sonuçlar açıklanmazsa, biz de analiz yaptıracağız” diye konuştu.

Antalya’da da var!Bu arada Türkiye’deki Milliyet gazetesinin internet sitesinde dün “Bu pisliğe müdahale edin” başlığıyla bir haber yayınlandı.Haberde şu ifadeler yer aldı:
“Antalya’da hafta sonu Konyaaltı sahiline gelerek denizin tadını çıkarmak ve güneşlenmek isteyenler, gözlerine inanamadı. Teknelerden salınan yiyecek artıkları, atık mazot ve insan dışkısı kıyıyı doldurdu. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili, gezi teknelerinden düşüncesizce bırakılan atıklar nedeniyle pislik içindeydi. İnsan dışkısı dahil birçok pisliğin dalgalarla kıyıya vurması, tatilcileri sinirlendirdi.

Duruma isyan edenler, tekne terörüne bir an önce müdahale edilmesini istedi. Pisliğe aldırmadan çocuklarıyla denizin keyfini çıkarmaya çalışan vatandaşların da olduğu gözlendi. Kıyıdaki pisliği gören birçok tatilci ise teknelerin denetiminin sıklaştırılmasını isteyerek kumsalda güneşlenmeyi tercih etti. Tekne pisliklerinin bulunmadığı bölgelerde ise vatandaşlar, deniz ve güneşin keyfini çıkardı.”

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.