1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAHLİYE KARARI ÇIKTI, SİNİRLER GERİLDİ!
TAHLİYE KARARI ÇIKTI, SİNİRLER GERİLDİ!

TAHLİYE KARARI ÇIKTI, SİNİRLER GERİLDİ!

Yıkım emri çıkan evde tahliye işlemleri başladı

A+A-

Lapta’da Alper ve Hacer Oruntalı’nın oturdukları evin bir bölümü hakkında mahkeme tarafından verilen yıkım kararının ardından dün eşyaları tahliye işlemi başlatıldı. Alper Oruntalı ve eşi, “Gidecek yerimiz yok, başımızı koyacağımız bir ev yapmak için çok çalıştık. Tapuya kayıt düşmediler, yıkım emrinin alındığı mahkeme sırasında bize bilgi vermediler” diye şikayet ederek, ellerindeki belgelere göre haklı olduklarını iddia etti.

Mahkeme tarafından evdeki eşyaların boşaltılması amacıyla görevlendirilen İcra memuru Aziz Dayı, dün görevini yapmak için eve gitti ancak görevini yapmakta zorlanmasının ardından eve polis geldi. Polisin, Alper Oruntalı’yı karakola götürüp sakinleştirmesinin ardından, oğlu Murat Oruntalı evin yıkılacak bölümündeki eşyaları, yıkılmayacak olan diğer odalara taşıdı. Ellerindeki belgelerle mahkemeye başvurmak isteyen aile, mahkemenin savunmalarını yapmaları için kendilerine bir şans vermesini istiyor. Aile ayrıca bölgede yeniden ölçüm yapılmasını talep ediyor.

Bu duruma nasıl gelindi?
Alper Oruntalı, yıllar önce kendine ait olmayan havuz ve motor odası olarak kullanılan Rum’dan kalma KKTC taşınmaz malını, kendine ait olan arsa üzerine ev yaparak birleştirdi. Alper Oruntalı, daha sonra üzerine ek bina yapılan kendine ait olan arsayı Togay Varış’a sattı.
   Togay Varış, satış yapılırken, ek yapılan evin bulunduğu araziyi Alper Oruntalı’ya bağışladı. Bu işlem Lefkoşa Tapu Dairesi’ndeki kayıtlara geçirildi ancak Girne’deki kayıtlara geçirilmedi ve gerekli parselizasyon işlemi gerçekleşmedi.

Tokay Varış’tan araziyi satın alan şahıs da bu araziyi bir başkasına satınca, şimdiki sahibi arazi üzerine villa yapmaya başladı. Şehir Planlama Dairesi, villaların bulunduğu arazinin, kullanım alanını aştığını belirterek, villalara ruhsat verilmesi için kullanım alanı ile ilgili oluşan metrekare sorununun çözülmesini istedi.

Arazideki metrekare fazlalığını çözmek için arsanın yeni sahibi tarafından mahkemeye başvuruldu. Alper Oruntalı mahkemeden haberinin olmadığını iddia ederek, mahkemeye gitmedi ve hakkını aramadı. 

Togay Varış’ın bağışladığı ancak tapuya işlenmeyen ek bina hakkında yıkım emri çıkarıldı.

Aile yeniden ölçüm yapılmasını istiyor
Mahkemenin verdiği yıkım kararı nedeniyle, evin ek yapılan bölümünün tahliye edilmesi gerekiyor. Oruntalı ailesi, daha önce kendi arazileri üzerine yapıp, Rum’dan kalma binayla birleştirdikleri ek odanın satış yapılırken kendilerine bağışlandığını belirterek, bu durumun yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Yıkım emriyle ilgili avukat tutup, ara emri almak isteyen aile, parasızlıktan yakınıyor. Mahkeme emrine göre ek yapılan binanın yıkılması durumunda, yanındaki eski binanın da zarar göreceğini iddia eden aile, bölgede yeniden ölçüm yapılmasını talep ediyor. Aile ayrıca, havuz ve motor odası olarak Rum’dan kalan ve KKTC’ye ait olan bölümün yıkılmasının da yanlış olduğuna dikkat çekiyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.