1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TAHLİYE KARARINA RAĞMEN CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK!
TAHLİYE KARARINA RAĞMEN CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK!

TAHLİYE KARARINA RAĞMEN CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK!

Tahliyesine karar verildi ancak cezaevinden çıkamayacak çünkü,

A+A-

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Durmuş Ali Özoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Tolon, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin görülen davada tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

Tolon ve Özoğlu'nun avukatlarının yaptıkları tahliye talepleri, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi.

Mahkeme, "tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilen sanıkların da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını" dikkate alarak, Tolon ve Özoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Bu arada, Malatya'da görülen Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada bir yıldır tutuklu yargılanan Tolon, cezaevinden çıkamayacak.

Hurşit Tolon'a, Ergenekon davasında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan TCK'nın 312/1. maddesinden müebbet hapis cezası verilmişti.

Tolon'a ayrıca "kişisel verileri ele geçirme" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası uygulandı. Tolon, "Danıştay saldırısı" ve "Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı" olaylarına ilişkin hakkındaki davalardan ise beraat etmişti. Tolon, Ergenekon davasında Ocak 2012'de tutuklanmıştı.

Yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu ise "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan TCK'nın 312/1. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "yasaklanan bilgileri temin etme" suçundan 2 yıl, "kişisel verileri ele geçirme" suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Özoğlu, Ergenekon davası kapsamında 5 yıl 8 aydır tutuklu bulunuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.