1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAHSİN MERTEKÇİ SEVENLERİ ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
TAHSİN MERTEKÇİ SEVENLERİ ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TAHSİN MERTEKÇİ SEVENLERİ ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tahsin Mertekçi sevenleri arasında son yolculuğuna uğurlandı

A+A-

Dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Milletvekili, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Spor Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi bugün sevenleri arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhuriyet Meclisi’nde ve yöneticisi olduğu Bostancı’daki Yalova Spor Kulübü’nde düzenlenen törenlerin ardından Tahsin Mertekçi , Güzelyurt Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yuvacık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cumhuriyet Meclisi’nde saat 10:30’da yapılan törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan

Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi partiler, diğer yetkililer, Mertekçi’nin ailesi ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Tahsin Mertekçi’nin özgeçmişi okundu, ardından Mertekçi’nin ailesi adına eski bakan ve milletvekili Özel Tahsin konuşma yaptı.

Mertekçi’nin tüm ömrünü, halkına ve gençliğe adamış gerçek bir vatan evladı olduğunu söyleyen Özel Tahsin, onun mücadelesini hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti.

Mertekçi’nin trafik kazalarına dikkat çekmek için Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar yürüdüğünü hatırlatan Tahsin, Mertekçi’nin ölüm haberine inanamadıklarını söyledi.

Tahsin Mertekçi’nin Yalova Spor Kulübü’ne olan sevgisine işaret eden Tahsin, “Seni asla unutmayacağız, hep yaşatacağız” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, “Ülkesini, halkını ve insanı seven, her zaman gözlerinin içi gülen, tanıyan herkesin çok sevdiği, bir güzel insanımızı kaybettik” ifadelerini kullandı.

Siber, ülkesinin ve halkının daha güzele ulaşması için sivil toplum örgütlerinde, siyasette mücadele veren Mertekçi’nin gerek parlamento içinde gerekse parlamento dışında canla başla çalıştığını dile getirdi.

“En acısı da bir trafik kazasında kaybetmek… Hazırlıksız, hayata sıkı sıkı bağlıyken, gelecek planları kurarken bir trafik kazasında kaybetmek” diyen Siber, Mertekçi’nin trafik kazalarına dikkat çekmek için verdiği mücadeleye işaret etti.

Mertekçi’nin çabalarının gençlere örnek olacağına emin olduğunu kaydeden Siber konuşmasını, “Hepimizin başı sağolsun, nur içinde yatsın, sabırlar diliyorum herkese, hepimize…” sözleriyle sonlandırdı.

Meclis bahçesindeki tören Mertekçi’nin naşı önünde protokol sırasına göre saygı duruşu ve saygı geçişi gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

Tahsin Mertekçi için bir tören de yöneticisi olduğu Bostancı’daki Yalova Spor Kulübü’nde düzenlendi.

Yalova Spor Kulübü Eski Başkanlarından Kadir Dağcan,burada yaptığı konuşmada, Tahsin Mertekçi’nin ülkede sevilen bir kişi olduğunu belirterek, Onu asla unutmayacaklarını ve yaptıklarıyla her zaman hatırlanacağını söyledi.

Mertekçi’nin naşı buradan, sevenlerinin gözyaşları ve alkışlarıyla uğurlandı

Tahsin Mertekçi, Güzelyurt Fatih Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Yuvacık Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Oldukça kalabalık olan cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Eşi Meral Akıncı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı Bakanlar, milletvekilleri, spor camiası, siyasi parti temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Tahsin Mertekçi, 15 Nisan 1967’de Limasol’un Yalova köyünde doğdu. 1987-1998 yılları arasında Güzelyurt Belediyesi’nde çalıştı. Yalova-Doğancı-Hamitköy ve Zümrütköy’de futbol oynadı.

1995-96-97-98 yıllarında Yalova Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. 1998 Aralık seçimlerinde TKP’den milletvekili seçildi. Yine TKP’nin de kurucusu olduğu Barış ve Demokrasi Hareketi’nden 2003 Genel Seçimlerinde ikinci kez Güzelyurt Milletvekili seçildi. Meclis’te İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanlığı, Hukuk ve Siyasi İşler Komite üyeliği, Ekonomi, Maliye ve Bütçe Plan Komitesi üyeliği, Dilekçe Komitesi Üyeliği, Kültür Varlıkları Komitesi Üyeliği, Araştırma Komite Başkanlığı yaptı. BDH’dan Meclis Grup Başkan Vekilliği görevini de yürüttü.

1 çocuk babası olan Tahsin Mertekçi, TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcılığı ve Yalova Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürütüyordu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.