1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAK MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANAN İSİM
TAK MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANAN İSİM

TAK MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANAN İSİM

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Neriman Saygılı atandı.

A+A-

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Neriman Saygılı atandı.

Bakanlar Kurulu’nun Hüseyin Yalyalı’nın yerine TAK Müdürlüğü’ne Saygılı’nın atanması önerisi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından dün onaylandı.

NERİMAN SAYGILI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Doç. Dr. Neriman Saygılı, 1964’te Artova Tokat’ta doğdu. İlkokul eğitimini Alsancak Büyükler İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini ise 1982’de Lapta Yavuzlar Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde lisans, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Televizyon Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı.

İstanbul ve Ankara’da öğrencilik yıllarından başlayarak eğitim, yayıncılık ve araştırma alanlarında kamu ve özel sektörde 10 yıl süreyle çalıştı. KKTC’de öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1997-1998 eğitim yılı güz döneminde UAÜ –İletişim Fakültesi’nde,  1998-2001 yılları arasında YDÜ- İletişim Fakültesi’nde Bölüm Başkanı ve Dekan Vekili görevlerinde bulundu. 2001 bahar döneminden itibaren göreve başladığı Girne Amerikan Üniversitesi-İletişim Fakültesi’nde Bölüm Başkanı, Dekan Vekilliği de yapan Doç. Dr. Neriman Saygılı, 2012-2013 eğitim yılının başından bugüne öğretim üyeliği ile birlikte Dekanlık görevini  de yürüttü.

Değişik gazete ve dergilerde çok sayıda makaleleri yayınlanmış olan Saygılı’nın “İletişim ve Kitle İletişimi” konu başlıklı ders kitabı da bulunmaktadır. Uzun yıllar Avrasya TV’de (ART) “Kamuoyu” programı yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Saygılı, 2010-2014 yılları arasında Radyo Güven’de “Akademik Bakış” programını hazırlayıp sundu. Neriman Saygılı, İngilizce bilmekte olup,  1 çocuk annesidir.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.