1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TAKIMI SAHADAN BAŞKAN ÇEKTİ”
“TAKIMI SAHADAN BAŞKAN ÇEKTİ”

“TAKIMI SAHADAN BAŞKAN ÇEKTİ”

“Takımı sahadan başkan çekti”

A+A-

K-Pet Süper Lig Play-out karşılaşması olan Serdarlı – Çetinkaya maçının yankıları devam ediyor. Takımın eski teknik direktörü Halil Çimendağ, maç günü yaşananlarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kart kontrolünü yöneticilere bırakmak yerine kendisinin elinde bulundurması gerektiğini ve bu konuda hatalı olduğunu belirten Çimendağ, takımın sahadan çekilme kararını kulüp başkanı Taşer Büyükadam’ın verdiğini ileri sürdü. Kendisinin müdahale edene kadar takımın minibüse bindiğini belirten Çimendağ, Serdarlı’ın para aldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak “Son konuşulan Serdarlı’nın iki yüz bin lira aldığıdır. Ben de bunları duydum. Bunlar sadece ispatlanamayan konuşmalardır. Bunlara itibar etmemek gerekir” açıklamasını yaptı.

Çimendağ “Hasan’ın zafiyetini birileri kullanmış olabilir”
K-Pet Süper Lig Play-out karşılaşmasında Çetinkaya karşısında dört sarı kart cezalısı oyuncu oynatan, aynı maçın ikinci devresine çıkmayan Serdarlı, hükmen mağlup sayılmış, aynı zamanda 3 puanı silinmişti. Play-out son maçında kazanmasına rağmen Çetinkaya’nın elde ettiği galibiyetle bir alt kümeye düşen Serdarlı’ın eski teknik direktörü Halil Çimendağ yaşananlarla ilgili olarak bir basın açıklaması yapıt.
“Sarı kartların kontrolü bende değil, yöneticilerin kontrolündeydi” diyen Çimendağ maç öncesi Salih, Ali ve Burak’ın üçer sarı kartı olduğunu bildiğini ancak bu listede Hasan (Bahtıkara) olmadığını, Hasan’ın da dört sarı kartı olduğunu bilmediğini, üç olduğunu bildiğini belirtti.“Hasan çok temiz ve ahlaklı bir sporcudur. Ama kaç sarı kartı olduğunu bilmesi gerekirdi” diyen Çimendağ “Onun bu zafiyetini birileri kullanıp bundan menfaat sağlanmış olabilir. Bunlar sadece duyum. Diğer üç sporcunun sarı kartları biliniyordu da Hasan’ın neden bilinmiyordu? İnsanları karalamak kolay, dilin kemiği yoktur” açıklamasını yaptı.

“Kart kontrolünü elimde bulundurmam gerekiyordu”
“Ben sorumluluğumu biliyorum. Kimseye güvenmeyip kartların kontrolünü elimde bulundurmam gerekiyordu” diyen Çimendağ “Burada kusur bende. Suçum insanlara güvenmek. Halbuki her çalıştırdığım takımda kart kontrolünü kendim yaparım. Serdarlı’ya yedi maç kala geldim. İlk geldiğim hafta sporcu sorumlusu olan Gürsel (Küçükoğlu) arkadaşımızdan kart çizelgesini istedim. Bana verilen cevap ‘Hoca her sporcu kendi kartını bilir merak etme. Ayrıca kulüpte de yazılıdır.’ Bende rahat davrandım” açıklamasını yaptı.

“Futbolculardan özür diliyorum”
Kartların kontrolünü yönetici Gürsel Salihoğlu’na bıraktığını, bunda da kusurlu olduğunu belirten Çimendağ “Kart konusunda kontrolü elime almam gerekirdi. Serdarlı futbolcularından bu konuda oluşan olumsuz ortamdan dolayı çok üzgün olduğumu ve onlardan özür diliyorum. Onlar verdikleri emekle bunu hak ediyorlar” dedi.

“Sahaya çıkmama kararını başkan verdi”
Serdarlı’nın dört sarı kartlı oyuncu oynatarak küme düşmediğini belirten Çimendağ, takımın bunu telafi edecek maçı olduğunu, küme düşüren etkenin ikinci yarı sahaya çıkmamak olduğunu belirtti. Çimendağ “Serdarlı dört sarı kartlı oyuncu oynatarak küme düşmedi. Bunu telafi edecek maçı vardı. Onları küme düşüren ikinci devre sahaya çıkmamaktır. Bunun kararını da bizzat başkanın kendisi vermiştir” dedi.

“Ben müdahale edene kadar sporcular minibüste oturuyordu”
Devre arası ben soyunma odasına en son gittiğini, kendisinin takımı sahaya çıkarmama gibi bir yetkisi olmadığını söyleyen Çimendağ bu kararı başkan ve yönetim kurulunun verebileceğini aktardı. Devre arası kendisini Y.Boğaziçi kulüp başkanı Kemal Köseoğlu’nun uyardığını belirten Çimenda “Sahaya çıkmazsanız üç puan silme cezası ile de karşılaşırsınız dedi. Ama ben olaya müdahale edene kadar sporcular minibüste oturuyordu. Bu arada hakemin bitiş düdüğünü duyduk. Sporcular da ben çağırana kadar minibüsle sahadan ayrıldılar” açıklamasını yaptı.

“Görevden alındığımı internetten öğrendim”
Görevden alındığını maçın gecesi saat 10 sularında internetten öğrendiğini aktaran Çimendağ “Yani ihaleyi benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Evet sarı kart olayında sorumluluğum var kabul ediyorum. Kontrol bende olmalıydı. Üç oyuncunun üçer sarı kartı olduğunu biliyordum. Hatta defalarca uyardık kendilerini. Ama Hasan’ın kart durumu hiç gündeme gelmedi veya getirilmedi. Kimsenin günahına girmek istemem” dedi. Kendisini gece 10 buçuk sularında yönetici Gürsel Küçükoğlu’nun aradığını belirten Çimendağ “Gece 10 buçuk sularında Gürsel beni aradı, söylediği şu; ‘Hoca başkan seni görevden almış. O böyle bir kararı yalnız başına alamaz. Yönetimdeki arkadalarla konuşup seni aracağım. Bunlara itibar etme’ dedi. Bugün oldu beni aramadı. Cuma günü kendisini aradım telefonuma cevap alamadım. Canı sağolsun” açıklamasını yaptı.

“Son konuşulan Serdarlı’nın iki yüz bin lira aldığıdır. Ben de duydum”
Çimendağ Serdarlı takımının küme düşmesine sebep olanın sarı kart olayı olmadığını, sarı kart olayında bir maç kaybedildiğini aktarırken “Önümüzde telafi edilecek bir maç daha vardı. Serdarlı futbolcusu benimle oynadığı her finali kazandı. Kazanmaya da yakın olan taraftı” dedi. Açıklamasında “Takımın küme düşmesine sebep olan olay ikinci devrede sahaya çıkmamaktır” diyen Çimendağ “Bunun kararını ben veremem böyle bir yetkim yok. Bu senaryoyu hazırlayanlardır. Sonuçta bir film çevrilmiştir. Orta yerde birçok şey konuşuldu. Son konuşulan Serdarlı’nın iki yüz bin lira aldığıdır. Ben de bunları duydum. Bunlar sadece ispatlanamayan konuşmalardır. Bunlara itibar etmemek gerekir. Dilin kemiği yok” ifadelerini kullandı.

“Senaryolar ürtemek kolay”
“Ogün Genç Kaçmaz beni maçtan önce Cihangir Kulübü’nde görmüş, doğrudur” diyen Çimendağ “Kulüpte yardımcım Alirıza Levent’e maç maç öncesi son konuşmayı kendisinin yapmasını istedim. (Gürsel şahittir) Kızımın hasta olduğunu Türkiye’ye tedaviye gideceğimi, bir aydır çok zorluk çektiğimi söylemesini istedim. Bunu maç öncesi duygusal bir konuşma olarak kullanmasını istedim. Ben de soyunma odasına gitmedim. Cihangir Kulübü’ne giderek takımın sahaya çıkıp sonra da ben çıkmayı bekledim. Konu bu. Bundan birçok şeyler çıkarılıp senaryolar ürtemek kolay. Halbuki birbirimize bir telefon kadar yakınız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.