1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TAKSİM'E YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE
TAKSİM'E YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

TAKSİM'E YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim'de kutlamak isteyen gruplar Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy'de toplanarak yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

A+A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını yayalaştırma çalışmaları süren Taksim Meydanı'nda yapmak isteyen sendikaların bu taleplerinin reddedilmesinin ardından kentin birçok bölgesinde olaylar çıktı.

Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların da geçişine izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alındı.

Bariyerlerle çevrilen meydanda çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı. Bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.

İLK ARBEDE BEŞİKTAŞ'TA
Taksim Meydanı’nda kutlama yapmak isteyen kalabalık gruplar, sabah saatlerinden itibaren çeşitli noktalarda toplanmaya başladı.

Sabah saat 07.00 sıralarında Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan aralarında Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP) ve Halk Evleri üyelerinin de aralarında bulunduğu gruplar, Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.

Barikat kuran güvenlik güçleri, gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleyle birlikte dağılan gruplar, ara sokaklarda yeniden bir araya geldi.

Polis ekipleri ile göstericiler arasında zaman arbede yaşanıyor.

CHP’Lİ TEKİN DE ETKİLENDİ
Öte yandan, polis ekiplerinin sıktığı gazdan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de etkilendi. Bir binaya giren CHP’li Tekin, bir müddet burada bekledi.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.