1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TAKSİM'İ SU BASTI!
TAKSİM'İ SU BASTI!

TAKSİM'İ SU BASTI!

Taksim yayalaştırma projesi kapsamında yapılan çalışma sırasında iş makinesi su borusunu patlattı.

A+A-

Taksim Meydanı’nda çalışma yapan bir iş makinesi kazı yaparken İSKİ’ye ait su borusunu patlattı. Metrelerce yükseğe fışkıran sular Taksim’in bir kısmında gölet oluşmasına yol açtı. Suyun patladığı kısım iş makinesinin kepçesi ile kapatılarak suyun yükselmesi önlendi ancak bazı noktalarda oluşan su birikintileri vatandaşları da zor durumda bıraktı. Vatandaşlar su birikintilerinin üzerinden atlayarak yollarına devam edebildi.

YOLCULAR OSMANBEY'E YÖNLENDİRİLDİ

Taksim metrosu da patlayan sudan nasibini aldı. Metro istasyonunun içi suyla dolunca yolcular anonslarla Osmanbey’e yönlendirildi. Taksim Meydanı’nda su tahliyesi ve İSKİ’nin patlayan boruyu onarma çalışmaları sürüyor.

GEZİ AÇILDI

Bu arada metronun özellikle Taksim Meydan çıkışında su baskını nedeniyle yaya trafiği sağlanamadığı için, bir süredir kapalı olan Gezi Parkı içindeki metro çıkışı kullanıma açıldı. Böylelikle, 15 Haziran'daki polis operasyonundan beri halkın giremediği Gezi Parkı fiilen yeniden açılmış oldu.

TOPBAŞ KONUŞTU

Taksim'deki yayalaştırma çalışmaları sırasında bir iş makinasının İSKİ borusuna patlatması ve su basması nedeniyle Taksim'deki Metro seferlerinin durdurulmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadır Topbaş gazetecilere bilgi verdi. Topbaş, "Maalesef böyle bir kaza yaşandı. 280 bin mm çaplı su borusu çalışmalar sırasında etkilendi ve patladı. Metro hattına gelen su sebebiyle metro seferleri geçici olarak Osmanbey - Taksim arası kapatıldı. İETT ek sefer koyarak sıkıntı yaşanmamasına gayret gösterecek. İtfaiyemiz suyun tahliyesi çalışmalara katılacak. Bu talimatları verdik. İSKİ de çalışmalara başladı. Kısa sürede inşallah toparlanır diye umut etmekteyiz" diye konuştu.

 

DHA

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.