1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT: “AB’NİN BÖLÜNMÜŞ KIBRIS’A TAHAMMÜLÜ YOK”
TALAT: “AB’NİN BÖLÜNMÜŞ KIBRIS’A TAHAMMÜLÜ YOK”

TALAT: “AB’NİN BÖLÜNMÜŞ KIBRIS’A TAHAMMÜLÜ YOK”

Talat, “Kıbrıs’ın AB toprağı olduğunu ve AB’nin uzun süre bölünmüş bir Kıbrıs’a tahammülü olmadığını” söyledi.

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs’ın AB toprağı olduğunu ve AB’nin uzun süre bölünmüş bir Kıbrıs’a tahammülü olmadığını” söyledi.

Genç TV’de katıldı bir programda çeşitli konuları değerlendiren Talat, çözüme inancının devam ettiğini belirtti.

Çözüme inancının devam ettiğini söyleyen Talat, Kıbrıs’ın AB toprağı olduğunu ve AB’nin uzun süre bölünmüş bir Kıbrıs’a tahammülü olmadığını, sorunun Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini zehirlediğini, Kıbrıs Türkünü uluslararası hukukun dışında bıraktığını, çözüm olmazsa gazın Rum tarafının da işine yaramayacağını belirtti.

MASADAN KALKMAK YERİNE…

Rum Ulusal Konseyinin Türkiye’ye karşı aldığı kararları değerlendirirken de Talat, “Yapacakları şikâyetten başka bir şey değildir” dedi.

Talat, “Doğru olan masadan kalkmak yerine, çözüme ve müzakereye kilitlenmek olmalıydı” diye de ekledi.

Müzakerelerin yolunda gitmesi halinde bu noktaya gelinmeyeceğini söyleyen Talat, gerginliğin bu noktaya gelmesinde çok taraflı sorumluluk olduğunu ifade etti.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

CTP içindeki sıkıntıları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise  Talat, CTP içinde birlikteliğin sağlanacağına olan inancını kaydederek, arkadaşlarının gerekli adımları mutlaka atacağına ve bundan böyle sorunlar çıkmadan önce gerekli önlemlerin alınacağına inandığını söyledi.

Adayların parti içi seçimlerle değil parti kararları ile belirlenmesi gerekliliği üzerinde duran Talat, bunun yerine CTP’de de delege sisteminin genişletildiğini, böylece UBP içinde olan kavgaların bir müddet sonra sistem gereği CTP’ye de yansıyacağının bir gerçek olduğunu söyledi.

Talat, CTP’de Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda herhangi bir kaos olmadığını, başlangıçta aday profili belirleme ve muhtemel adaylar hakkında kamuoyu yoklamaları yapılmasının sorun yarattığını, ancak bunlara kaos denemeyeceğini, neticede parti yetkili kurullarının adayını belirlediğini ve konunun kapandığını söyledi.

Başka bir soru üzerine, CTP’de çok birikimli, entelektüel bir taban bulunduğunu söyleyen Talat, kamuoyu yoklamalarında da bu durumun belli olduğunu, eğitim düzeyi yükseldikçe seçmen tabanının CTP’ye yöneldiğinin görüldüğünü söyledi.

CTP Milletvekili Abbas Sınay’ın istifasının kabul edilmemesinin “kendisinin vekil olmasına yönelik bir engel” olabileceği yönünde görüşler olduğunun sorulması üzerine ise Talat, bunların hayal mahsulü olduğunu söyledi.

Genel Başkanlığının konuşulmakta olduğunun ifade edilmesi üzerine de Talat, bunların zamanı geldiğinde konuşulacak meseleler olduğunu, partinin kolektif bir çalışma alanı olduğunu, kararların da kolektif olarak alınacağını kaydetti.

KIYASLAMA YAPILMALI

Vatandaşlardan gelen soruları da değerlendiren Talat, “gelen aynı, giden aynı” şeklindeki görüşlerin yanlış olduğunu kaydederek, kıyaslama yapılmasını önerdi.

Talat, kendi döneminde kaydedilen ilerlemelerin Rum tarafı dahil tüm dünya tarafından bilindiğini ve ifade edildiğini kaydetti.

UBP iktidarında yüzlerce delege ve delege yakınının istihdam edildiğini, üstelik bunların kurultay nedeniyle gerçekleştiğini kaydeden Talat, CTP döneminde ise bu tür icraatların olmadığını ve olmasının düşünülemeyeceğini belirtti.

SİBEL SİBER KAZANACAK

CTP Cumhurbaşkanı adayı Siber Siber’in seçimleri kazanıp kazanamayacağına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Talat, seçimlerde iki güçlü adaydan birisinin Sibel Siber olduğunu, Eroğlu’nun alacağı tüm oyları birinci turda alacağını, ikinci turda ise Siber Siber’in kazanacağını söyledi.

Solda olarak nitelenen adaylar bakımından sadece sol oyların seçimi kazanmak için yeterli olmadığını kaydeden Talat, adayın mutlaka sağdan da oy alması gerektiğine, sağdan da birçok insanın çözüm istediğine dikkat çekti.

Eroğlu’nun Kıbrıs sorununu çözmek istemediğini herkes gibi sağ seçmenin de bildiğini kaydeden Talat, samimiyetle çözüm isteyen seçmenin bu çerçevede Eroğlu’na yönelmeyeceğini belirtti. Talat, Bu nedenle CTP adayının kazanacağına inandığını ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.