1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT: “HÜKÜMET PROGRAMI MÜZAKERE TASLAĞI YARIN SONUÇLANACAK”
TALAT: “HÜKÜMET PROGRAMI MÜZAKERE TASLAĞI YARIN SONUÇLANACAK”

TALAT: “HÜKÜMET PROGRAMI MÜZAKERE TASLAĞI YARIN SONUÇLANACAK”

TALAT: “HÜKÜMET PROGRAMI MÜZAKERE TASLAĞI YARIN SONUÇLANACAK”

A+A-

“BU HAFTA SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nin (PM) yarın yapacağı toplantılarla, hükümet programı müzakere taslağını sonuçlandırmayı hedeflediklerini, ardından da siyasi partilerle görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Talat, yarın saat 16.00’da MYK’nın, saat 19.00’da ise PM’nin yapacağı toplantılarla, kurulacak hükümette CTP-BG’nin hassas olacağı, önem verdiği hususların belirlendiği hükümet programı müzakere taslağını bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

CTP-BG yetkili organları 24 Haziran’daki toplantıda, yeni hükümeti kurma görevinin Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’ya verilmesini önerme kararı almıştı.

Genel Başkan Talat, siyasi partilere yönelik ziyaret programının da yarınki MYK’da kararlaştırılacağını belirterek, ziyaretlerde, ülke için iş yapacak bir hükümet kurulup kurulamayacağı konularında konuşacaklarını söyledi.

“İSİMLERLE İLGİLİ DOLAŞAN HABERLER UYDURMA”

Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde kurulacak hükümette yer alacak isimler konusunda dolaşan haberlerin uydurma olduğunu vurgulayan Talat, bunların kesinlikle doğru olmadığını, hangi partiyle nasıl bir hükümet kurulacağı belli değilken isim konuşmadıklarını ifade etti.

“İŞE GÖRE İSİM BELİRLENECEK”

Talat, kurulacak hükümetin belirlenmesinden sonra bir bakanlığı en iyi kimin yapacağını, vatandaşın beklentilerini de düşünerek karar vereceklerini, yani işe göre isim belirleneceğini kaydederek, “Önce bakanlıklar, sonra bakanlar belirlenecek” dedi.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile henüz görüşmediklerini, onunla da istişare edeceklerini çünkü hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’nın vereceğini vurgulayan Talat, “Biz CTP açısından hükümeti kurabilecek başbakan adayını Ömer Kalyoncu olarak belirledik. Cumhurbaşkanı’yla da görüşeceğiz” diye konuştu.

“DENKTAŞ GÖRÜŞMELERİN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞINI SORDU”

Talat, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’la telefon görüşmesi konusundaki soruya karşılık ise, Denktaş’ın kendisini aradığını ve siyasi partilerle görüşmeye ne zaman başlayacaklarını sorduğunu, kendi programını ayarlamak açısından bu çerçevede bir görüşme yaptıklarını bildirdi.

Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü kurultay kararı alan CTP-BG’de, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Genel Başkanlığa yeniden aday olmamış; 14 Haziran’daki olağanüstü kurultayda Genel Başkanlığa Mehmet Ali Talat seçilmişti.

Talat, göreve gelmesinin ardından, yeni hükümetle ilgili çalışmalar tamamlanana kadar Özkan Yorgancıoğlu’ndan başbakanlık görevine devam etmesini istemişti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.