1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT: " KORKUYORUM..."
TALAT: " KORKUYORUM..."

TALAT: " KORKUYORUM..."

Talat “Kıbrıs sorunu çözülür ve Rum polisinin tutumu bu yönde olmaya devam ederse...”

A+A-

 

Faşist ELAM’ın, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Talat “Kıbrıs sorunu çözülür ve Rum polisinin tutumu bu yönde olmaya devam ederse, bu barış yaşamaz” dedi

 

Faşist ELAM örgütünün Kıbrıslı Türklere yönelik planlı saldırılarına İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’tan sert tepki geldi. Diyalog’a özel demeç veren Talat, Rum polisine yönelik eleştirilerde bulundu. Talat, “Kıbrıs sorunu çözülür ve Rum polisinin tutumu bu yönde olmaya devam ederse, bu barış yaşamaz”dedi.

Talat; geçtiğimiz yıl başlarında konferans için Limasol’a gittiğini ve ELAM’ın saldırısına uğradığını ve Rum Polis Genel Müdürünün görevden alındığını anımsatarak “Anastasiadis şimdi yine polis müdürünü görevden almalıdır”dedi.

Talat, şunları kaydetti:

“Ben de 2 yıl önce benzeri bir saldırı ile karşılaştım. ELAM saldırmış Rum polisi seyretmişti, Şimdi de  polis yine bu saldırılara müdahale etmedi. Bu ırkçı bir saldırıdır. Çünkü sadece Türk oldukları için saldırdılar vatandaşlarımıza… Saldırı düşmanlıktan dolayı değil, Türk olduğu içindir ve bakıyoruz Rum polisi ilgilenmiyor. Olabilir mi böyle bir şey? Bu olamaz. En ağır şekilde cezalandırılmaları lazımdır. Bana yapılan saldırı üzerine Polis Genel Müdürü görevden alınmıştı, Anastasiadis şimdi de polise karşı gerekli tedbiri almalıdır.

Nereye gidecek bu iş

Diyalog’a ayaptığı açıklamada Rum saldırılarından korktuğunu söyleyen Talat “Nereye gidecek bu iş?” diye sordu. Talat şunları kaydetti:

“Çünkü ben Korkuyorum; Kıbrıs sorunu çözülür ve Rum polisinin tutumu bu yönde olmaya devam ederse, bu barış yaşamaz. Çünkü onlar Kıbrıslı Türk diye saldırdığında Kıbrıslı Türkler de haliyle Rum’dur diye saldıracak. Bu karşılıklı kışkırtmalar ile nereye gidecek bu iş?” 

“Özel yasa yapılmalı” 

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat iki lidere de, terorist, ırkçı saldırılara karşı özel bir anlaşma yapmaları çağrısında bulundu. Talat şöyle dedi:

“Kıbrıs sorunun çözümü anlaşmasında mutlaka ötekileştirmenin suç olduğu yazılmalıdır ve bununla ilgili mahkemelerin ceza verebileceği şekilde ceza yasasında düzenlemeler yapılmalıdır. Hatta gerekirse özel bir yasa yapılmalıdır bunun için. Belki bu süreli olur sonra bir miktar esnetilir ama başlangıçta bu tür, yani ırkçı öğeler taşıyan suçlar ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Başka hiçbir çaremiz yoktur.”  

 

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.