1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT, OLAY ANINI ANLATTI
TALAT, OLAY ANINI ANLATTI

TALAT, OLAY ANINI ANLATTI

Canlı yayına telefonla bağlanan Mehmet Ali Talat;

A+A-

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Mehmet Ali Talat, güvenlik zaafiyetine işaret etti.

aldırının barış sürecinin devamı konusunda gözünü korkutmadığını ifade eden Talat, yaşananları şöyle anlattı:

"İstenmeyen bir olay. Bizim güneyde bulunmamızın nedeni barış için bir adım atmaktı. Çünkü herkes biliyor, bir görüşme süreci başladı. Bu süreç bir anlaşmayla sonuçlanırsa anlaşmanın kalıcı olması için tarafların birbirini anlaması ve saygı duyması lazım. Bir barış kültürünün yerleşmesi lazım.

Bu nedenle bir konferans vermek üzere Limasol'e gittim. Başlangıçta bir sorun yoktu. Konuşmama başladım, güzel bir toplantı oldu. Daha sonra dışarıdan sopalarla kapı ve pencerelere vurmaya başladılar. Daha önce de başıma gelmişti, 'gelir geçer' dedim. Ama bu kez çok kalabalıklardı.

Polis yeterli önlem almamıştı. İçeriye maçlarda kullanılan fişeklerden attılar. Korumalarımız hemen bunu dışarı attı. Güvenlik zaaafiyeti vardı. Bu Elam örgütü son derece saldırgan ve tehlikleli bir örgüt. Olayın arkasından beni sayın Anastasiadis aradı ve özür diledi. 'Böyle bir şeyin olması beni üzdü' dedi. 'Bu tür fanatiklerin, arzularımızı ortadan kaldırmalarına izin vermeyeceğiz' dedi. Konuyla ilgili yasal grişimlerin yapılacağını söyledi.

Bu olayların çözüm sürecini etkilememesi için her şeyi yapmamız lazım. Birbirimizi anlamazsak birlikte bir devlet oluşturamayız. Bunun için çalışacağız ve direneceğiz. Gözümüz korkmuş değil. Barış kültürünün gelişmesi için katkıda bulunacağız."

NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.