1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT: “ORTAK BİLDİRİ GECİKMEDEN HAZIRLANMALI”
TALAT: “ORTAK BİLDİRİ GECİKMEDEN HAZIRLANMALI”

TALAT: “ORTAK BİLDİRİ GECİKMEDEN HAZIRLANMALI”

Mehmet Ali Talat ortak bildiri meselesinin Rum tarafının bir oyalama çabası olarak başladığını ancak bunun dünde kaldığını, bugün uluslararası alanda yaratılan algının bu metnin hazırlanması gerektiği olduğuna işaret etti.

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ortak bildiri meselesinin Rum tarafının bir oyalama çabası olarak başladığını ancak bunun dünde kaldığını, bugün uluslararası alanda yaratılan algının bu metnin hazırlanması gerektiği olduğuna işaret ederek, bu nedenle de bir an önce metni tamamlamanın şart olduğunu kaydetti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı bir TV programında çeşitli konuları değerlendirdi.

Ofisi’nden verilen bilgiye göre, programa katılan bir vatandaşın “hükümetin yolsuzluklardan hesap sormaması ve elektrik zammı nedeni ile geçmiş UBP hükümetine benzediğini” belirtmesi üzerine Talat, hesap sorulmamasının haklı bir eleştiri olduğunu, ancak şimdiki hükümetin elektrik zammı nedeni ile UBP’ye benzetilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

ELEKTRİK KONUSU

Talat, elektrik konusunda maliyetlerin nasıl düşürüleceğinin düşünülmesi gerektiğini, bu bağlamda, vatandaşın da üretici konumuna gelmesinin son derece olumlu bir etkide bulunacağını ifade ederek elektrik panelleri ile elektrik üretimi sağlanmasının olumlu bir adım olacağını kaydetti.

Diğer yandan Türkiye’den elektrik getirilmesi konusunun projelendirilmesini isteyen Talat, bu hükümetin diğer hükümetten farkının da bu noktada olmasını beklediğini söyledi.

SAĞLIK ŞEMSİYESİ

Herkesin sağlık sigortası şemsiyesi altında olması gerektiğini kaydeden Talat, devlet veya özel hastanelerin vatandaşa verdiği hizmetlerin karşılığını sigortadan almaları gerektiği üzerinde durdu ve “Ancak o zaman devlet hastanelerinin gelişmesi ve çağdaş sağlık hizmeti verme kapasitesine ulaşmaları sağlanabilir” dedi.

Talat, bu çerçevede devlet hastane hizmetlerinin tam gün olması, hastane doktorlarının da tam gün çalışması gerektiğini ifade etti.

Sağlıkta yapılması gereken şeyin, günümüze uygun bir reform olduğunu belirten Talat, bu amaçla bir çalıştay yapıldığını ve bunun sonucunda olumlu bir gelişme olmasını umduğunu söyledi.

TELEKOMÜNİKASYON

Başka bir soru üzerine, telekomünikasyon konusunun bir vakıa olduğunu söyleyen Talat, “Telekomünikasyon Dairesi bu hali ile sürdürülemez” dedi.

AB’nin, KKTC’ye en güncel santralleri kurduğunu kaydeden Talat, ancak bunların yönetiminin verilmediğini anlattı.

Talat, bunun sebebinin, AB’nin, Kurum’un rekabet edebilir bir konuma gelmesini istediğini, ancak henüz bunun başarılamadığını ifade etti.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs sorunu hakkındaki görüşleri sorulan Talat, bu sorunun adeta “bir bela” olduğunu ve çözümün gerekliliği yolundaki görüşlerini yineledi. Talat, daha çok çalışılması gerektiği üzerinde durarak, konuyu sürüklemenin Kıbrıs Türk tarafının görevi olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Ortak bildiri meselesine de değinen Talat, bunun Rum tarafının bir oyalama çabası olarak başladığını söyledi.

Bunun dünde kaldığını, bugün ise uluslararası alanda yaratılan algının bu metnin hazırlanması gerektiği olduğunu kaydeden Talat, bu nedenle de bir an önce metni tamamlamanın şart olduğunu sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.