1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT, “TEK ALTERNATİFİN DP İSE, SENİN CİĞERİNİ SÖKER”
TALAT, “TEK ALTERNATİFİN DP İSE, SENİN CİĞERİNİ SÖKER”

TALAT, “TEK ALTERNATİFİN DP İSE, SENİN CİĞERİNİ SÖKER”

2. Cumhurbaşkanı Talat: “Tek alternatifin DP ise, senin ciğerini söker”

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dün Kanal Sim’e konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bir süre önce ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili konuşan Talat, ses kayıtlarının ahlaksızlık olduğunu vurguladı. CTP- UBP koalisyonu ile ilgili görüşünü de yineleyen Talat, UBP ile DP’nin birbirinden farkı olmadığını belirtti. Talat programda, DP’nin tek alternatif görülmemesi gerektiğini belirterek, “Tek alternatif olarak DP’yi görürseniz ve UBP’ye de eşit yaklaşmazsanız DP o zaman ciğerinizi söker” şeklinde konuştu.

 

Talat: “Ses kayıtları ahlaksızlıktır”
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat dün Kanal Sim ve Sim Radyo’dan ortak yayınlanan “Radyo Gazetesi” programına stüdyo konuğu olarak Sami Özuslu’nun sorularını yanıtladı. Bir süre önce ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili konuşan Talat, “ses kayıtları ahlaksızlıktır. Normal koşullarda bunu taktim edenlerin anlı karışlanır, yüzüne tükürülür. Ülkemizde ses kaydetmek de, satmak da, yayınlamak da suç değil. O yüzden şikâyette bulunamadım. Ceza yasamız çok çağdışı kaldı. Ben ekibimle bir toplantı yapmışım. Toplantıda herşey konuşulmaz mı?, konuşulur. Ama sonra çıkıp toplantının içeriği tartışıldı. Bu toplantı nasıl kaydedildi, nasıl yansıdı bunu hiçkimse konuşmadı. Ben toplantıda istediğimi konuşurum. Kime ne. Benim toplantılarım özgür bir ortamda geçer. İsteyen istediğini anlatır. Önemli olan sonunda ortaya çıkan poletikalardır. Sen toplantının içeriğini tartışamazsın. Toplantının içeriğini eleştirirsen sen de bu etik dışılığa ortak olursun"dedi.

 

Talat: “Ankara’dan telkin gelmedi”
Seçim sonuçlarını da değerlendiren Talat, sonucu ilginç bulduğunu vurguladı. Marifetin yenilikte olmadığını söyleyen Talat, “marifet dünya görüşündedir. Halka hizmet etmek isteğindedir” dedi. CTP- UBP koalisyonu ile ilgili görüşü de hatırlatılan Talat, yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirterek, “UBP ve DP artık tamamen aynıdır. DP Eroğlu'nun vesayetine girmiştir”şeklinde konuştu. Talat, "CTP-UBP hükümeti konusunda kendisine Ankara'dan telkin gelmediğini de vurguladı.

 

Talat: “Eroğlu ile çözüm olamaz”
Sağda birlşeme senaryoları yapıldığı da hatırlatılan Talat, “umarım UBP ve DP birleşir. Birleşirlerse oyları düşer” dedi. Kıbrıs sorunu ile ilgili de konuşan Talat, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile çözüm olamayacağını, çünkü Eroğlu’nun çözüme inanmadığını, federasyonu telaffuz bile etmediğini vurguladı. Ekim’deki müzakerelerin liderler seviyesinde başlamazsa sonuç getireceğini sanmadığını söyleyen Talat, görüşmeci belirlenmesi ile ilgili olarak da, “görüşmeciyi Meclis belirlemez. Görüşmeci halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanıdır" ifadelerini kullandı. 

Yenidüzen

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.