1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT’A ELAM ÜYELERİNDEN PROTESTO!
TALAT’A ELAM ÜYELERİNDEN PROTESTO!

TALAT’A ELAM ÜYELERİNDEN PROTESTO!

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Baf’ta bulunan;

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Baf’ta bulunan “Neopolis Üniversitesi’nde” düzenlenen bir panele katılarak Kıbrıs sorununa ilişkin soruları yanıtladığı, panel öncesinde üniversite binası dışında toplanan bir grubun ise protesto gösterisi gerçekleştirdiği bildirildi.

Haravgi gazetesi: “Çözüm İçin Koşullar Şimdi Daha Uygun” başlığı altında verdiği haberinde, 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın dün akşam “Neopolis Üniversitesi” tarafından düzenlenen ve yaklaşık beş yüz katılımcının dinlediği panelde konuştuğunu yazdı.

Talat’ın konuşmasında “çözümün koşullarının şu anda daha uygun olduğunu” vurgulayarak eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la birçok konuda uzlaştıklarını ancak zamanın kısıtlı olması sebebiyle çözüme ulaşamadıklarını belirtti.

Gazete, Talat’ın panele konuşmacı olarak katılmasının ELAM üyesi olan bir grup tarafından bina dışında protesto edildiğini ve Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığını da yazdı.

Habere göre, bina dışında toplanan 50-60 kişilik bir grup “küfürlü sloganlar atarak” protesto eylemi gerçekleştirirken, binaya girmeye çalışan bazı göstericileri Rum polisi engelledi.

Fileleftheros gazetesi ise, protestocuların Türkiye ve “işgal” aleyhine ve Yunanistan lehine sloganlar attıklarını ancak binaya girip çıkanları engelleme girişiminde bulunmadıklarını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.