1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TALAT’I HARCADILAR”
“TALAT’I HARCADILAR”

“TALAT’I HARCADILAR”

Talat, siyasetten neden vazgeçsin? Vazgeçmez.”

A+A-

 

Eski Siyasetçi Ramazan Özçelik, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde (CTP) eskilere karşı operasyon düşünen taraflar olduğunu savunan eski Siyasetçi Ramazan Özçelik, partinin açıkladığı Cumhurbaşkanı adayıyla birlikte Kıbrıs sorunu ve çözümle alakalı iddialarından vazgeçtiğinin gözler önüne serildiğini aktardı. Özçelik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kendisine yakışan devlet adamlığını göstererek, benim üzerimden mimarlık yapamazsınız düşüncesiyle bu işte yokum dediğini söyledi.“CTP’de Talat beyi harcadılar” diyen eski Siyasetçi, Talat’ın partiye güç vermiş bir lider olduğunu belirtti. Parti içi bazı söylemlerden de CTP içerisinde tasfiye olacağının anlaşıldığını aktaran Özçelik, “Talat bey bu partinin eski genel başkanı, lideri, başbakanı, cumhurbaşkanı. Bu hale halkın nezdinde getirilmesine ne anlam vardı? Münhal açtılar, münhal boş. Başvuru yap. Siyasette böyle bir şey var mı?” şeklinde konuştu.

“ESKİLERE KARŞI OPERASYON”
ADA TV’de Nazmi Pınar’ın sorularını yanıtlayan eski Siyasetçi Ramazan Özçelik’in sözlerinden öne çıkan detaylar şu şekilde; “Sibel Siber oldukça değerli bir milletvekili fakat 3 aylık Başbakanlığı süresinde anladığım kadarıyla CTP içerisinde bazı çevreler Sibel hanımı öyle gafa getirdiler ki, Sibel hanımın gidecek bir yeri kalmamıştı. Çünkü Başbakan yapılan birini, geri milletvekili yapamazsınız. O sebeple Parlamento Başkanı yapıldı.Vekalet ettiği koltuğa asaletle oturur muyum düşüncesi herkesin kalbine gelir yerleşir. Sibel hanımın kalbine girdiği anlaşıldı. Türkiye seyahatleri, kırmızı halılar da çıkınca işin içinden 3-4 ay önce Sibel hanım Cumhurbaşkanlığına yürüyor dedim. Hem CTP içerisinde eskilere karşı operasyon düşünen taraflarla Sibel hanım da düşündüğü için gönlüne yattı bu iş.”

“SİBER’İN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ”
“Özkan Beye biraz geç geldi tebrik meselesi. Sibel hanım geçici Başbakanlıktan da gelen Türkiye ile ilişkileri vardı. CTP kendilerinin de imzalamasına rağmen ekonomik işbirliği protokolünü kabul edip etmediği çok tartışılmıştı. Sonradan görüldü ki zaten imzalanıp gönderilmişti. Sibel hanım Türkiye ile iletişimdeydi zaten Başbakanlık sıfatıyla. Sibel hanımın aday olmak kendi hakkı. Parti de kendisini aday gösterdi. Ancak yorum meselesine gelince belki absürt olacak, ancak anladığım kadarıyla CTP, Kıbrıs sorunu ve çözümle alakalı iddialarından vazgeçti. Gösterdiği adayın çözümle ne alakası var? Şimdi CTP’nin iddiası neydi Cumhurbaşkanları için, Cumhurbaşkanı makamı semboliktir, temsilidir, toplum lideri olarak tek görevi masada çözümü aramaktı. Cumhurbaşkanı hem çözüm için uğraşacak hem de siyasete bakacak. Halkın arasında olacak, dertlerini sıkıntılarını tespit edecek, hükümete yol gösterecek iç siyasette halk arasında olacak. Bundan evvel ki Cumhurbaşkanı tariflerinde bu yoktu. Nami aday olsaydı anlayabilirdim. Özdil Bey, Talat beyin görüşmecisiydi bu işlerin içinde biri yani.”

“50 YILLIK KIBRIS SORUNU”
“Sibel hanımı da üzmek istemiyorum ancak kendisinin Kıbrıs sorunu ile ilgili hangi konuda bilgi sahibi? 3 aylık başbakanlık mı? Domates eksen 3 ayda yetişmiyor. Bu 50 yıllık bir sorun. Sibel hanım son 5 yılın milletvekili. CTP’nin içinde CTP’nin en büyük iddiası olan çözüm, çözmezsek olmaz, çözüm bizim işimiz dediklerinde aday gösterilecek son kişilerden biriydi Siber. CTP, zannedersem 2004’te yoldaşları olan AKEL kendilerini nasıl referandumda kendilerini yolda bıraktı, o sebeple o 3 aylık başbakanlık zamanında toplatılan, biraz da üflenerek toplanan puanları bu seçime dönüştürmek istiyorlar. Talat adaylıktan vazgeçtiği için bu hale geldiler. CTP’nin içerisinde eskilere karşı operasyon yapmak isteyenlerin getirdiği sonuç bu.”

“PARTİYE GÜÇ VERMİŞ İSİM”
“Bir ilçe başkanı genç bir arkadaş Talat beyi terbiye etti neredeyse. Bu partiye güç vermiş ismi yerden yere kim vurdu? Bazı söylemlerden anlaşılıyordu ki, bir tasfiye olacak CTP içerisinde. Tasfiyelerin en önemlisi Talat beyin tasfiyesi. Talat bey bu partinin eski genel başkanı, lideri, başbakanı, cumhurbaşkanı. Bu hale halkın nezdinde getirilmesine ne anlam vardı. Münhal açtılar, münhal boş. Başvuru yap. Siyasette böyle bir şey var mı? Hala liderdir Talat. Eskiden ÖRP’nin genel sekreteriyken Talat beyi destekleme kararı almıştık. Ben Talat beye oy vermedim ancak partimin kararına da uydum. Talat bey bu hale getirilecek bir siyasetçi miydi bu ülkede?

“TALAT, DEVLET ADAMLIĞINI GÖSTERDİ”
“Talat beyi harcadılar CTP’de. Ancak kendisi kendisine yakışan devlet adamlığını gösterdi. Allah’ın selameti üzerinizde olsun, benim üzerimde mimarlık yapamazsınız ben bu işte yokum dedi. Yaptıkları ne oldu? Tamam oldukça bir saygın Başkan’dır Sibel Siber ancak Kıbrıs sorunu ile ilgili çok fazla bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Kökten CTP’liler bu işten hiç memnun değil. Eğer iddia sorunun çözümüne yönelikse o zaman Kıbrıs sorununda oldukça köklü bilgisi olan bir ismin aday olması gerekir. Biz diyoruz ki Rumlarda başkan değişiyor olumlu geldi olumsuz geldi. Ama gelenin hepsi aynı numarayı çekti. Sorun bitmiyor ki. BM Genel Sekreteri, danışmanı, hepsi değiştikçe sayfa yeniden açılıyor. Görüyoruz ki Rumların bize karşı tutumu değişmiyor.KKTC devletinin geleceği ile ilgili söylemler başka. “

“TALAT SİYASETTEN VAZGEÇMEZ”
“En önemli sol parti ve neredeyse varlık sebebi saydıkları çözüm diyen CTP herhalde bu söylemini değiştirdi diye düşünüyorum. CTP’de ibre kaydı. CTP’de Talat, Nami ve Siber’in adaylığı konuşulurken, Sibel hanımın adaylığı söz konusu olunca bana gelen kanaat budur. Siyasetten vazgeçilmez, siyasetçi siyaseti bırakamaz. Bu bir hastalık. Tuttuğun takım maçı kaybetse o takımdan vazgeçilir mi? Siyaset önemli bir iştir. Keşke gençlerimizin hepsi dünya görüşüne göre bir partiye mensup olsalar. Talat, siyasetten neden vazgeçsin? Vazgeçmez.”

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.