1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT'IN KONUŞMASI YANKI BULDU...
TALAT'IN KONUŞMASI YANKI BULDU...

TALAT'IN KONUŞMASI YANKI BULDU...

“Düşük Politikalı Güven Yaratıcı Önlemler... Üç Dilli Üniversite Ya Da Ara Bölgeye Okul, Oyun Alanı, Hayvanat Bahçesi, Türkçe ve Yunanca Eğitimi”

A+A-

 

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın dün Güney Kıbrıs’ta Lefkoşa Üniversitesi’nde verdiği konferans Rum basınında da yankı buldu.

Sayfalarında konferansa yer veren bazı gazeteler, Talat’ın güven yaratıcı önlemler konusundaki açıklamalarını öne çıkardılar.

Politis gazetesi “Ara Bölgede Üniversite... Daha Küçük GYÖ ve Müzakerelerin Yoğunlaştırılmasını Öneriyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Talat’ın, ara bölgede üç dilli üniversitenin ve iki dilli televizyonun oluşturulması gibi Maraş önerisine göre küçük menzilli güven yaratıcı önlemler oluşturulması, ayrıca liderlerin Kıbrıs sorununu görüşmeye devam etmesiyle çözüm çabalarının desteklenmesi gerektiği üzerinde durduğunu kaydetti.

Fileleftheros gazetesi ise haberi “Düşük Politikalı Güven Yaratıcı Önlemler... Üç Dilli Üniversite Ya Da Ara Bölgeye Okul, Oyun Alanı, Hayvanat Bahçesi, Türkçe ve Yunanca Eğitimi” başlık ve spotlarıyla verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.