1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT'IN MANİSA HARİTASI
TALAT'IN MANİSA HARİTASI

TALAT'IN MANİSA HARİTASI

TALAT'IN MANİSA HARİTASI

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti.

Bektaş'ı ziyaretinde Valilik Anı Defteri'ni imzalayan Talat, ziyarette yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununun çözümünün gerekli olduğunu kaydetti.

Kıbrıs'ta ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve kimliğini koruma, varlığını sürdürme mücadelesi verdiklerini belirten Talat, Türkiye ile yürüttükleri siyasetle Kıbrıs sorunun nihai çözümünü sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Nihai çözümün hem Türkiye, hem Kıbrıs, hem de bölge açısından çok büyük yararı olacağını düşündüklerini ifade eden Talat, "Akdeniz'i bir barış havzası haline getirebilmenin ön koşulu Kıbrıs sorunun çözümüdür. Bunun farkındayız. Akdeniz'in huzura kavuşmasının ön koşulu ve ilk adımı Kıbrıs sorunun çözümü olacağına göre de burada en büyük rol bizlere düşmektedir. Bizlere derken başta Kıbrıslı Türkler olmak üzere Türkiye'ye ve Kıbrıslı Türklere düşmektedir. Çünkü uluslararası platformda tecrit edilmiş olan Kıbrıslı Türkler'dir. Tecridin en büyük acısını Kıbrıslı Türkler yaşamaktadır. Tabii Türkiye yaşamaktadır” dedi.

Talat, daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Manisa ve büyükşehir belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Ergün, Manisa'nın sembolü olan ürünlerin bulunduğu bir sepet hediye etti.

Talat, Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Özkara ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettikten sonra Manisa'dan ayrıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.