1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALAT’TAN SON NOKTA MI!
TALAT’TAN SON NOKTA MI!

TALAT’TAN SON NOKTA MI!

Su krizi ile ilgili tartışmalar dün gün boyu devam ederken akşam saatlerinde açıklama yapan CTP Genel Başkanı Talat hükümetin akıbetine dair ince mesajlar verdi

A+A-

Su krizi ile ilgili tartışmalar dün gün boyu devam ederken akşam saatlerinde açıklama yapan CTP Genel Başkanı Talat hükümetin akıbetine dair ince mesajlar verdi

Türkiye’den, KKTC’ye getirilen suyun işletimi ve dağıtımına yönelik anlaşmaya Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) karşı çıkmasıyla yaşanan kriz CTP-UBP koalisyon hükümetini çıkmaza soktu. Günlerdir süren tartışmalarda hükümetin bitme noktasına geldiği öne sürülürken önceki gün UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda CTP’ye su anlaşmasını kabul etmesi yönünde çağrıda bulunuldu. UBP Meclis grubu dün de toplanarak değerlendirmeler yaptı. Toplantıda alınan kararların bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak sonuca göre açıklanacağı öğrenildi. Kurul toplantısında CTP ile uzlaşıya varılmaması halinde hükümetin akıbetinin netleşeceği öne sürülürken su krizi ve hükümetin bozulacağına dair söylemler dün gün boyu devam etti.
*Gün boyu yapılan farkı açıklamaların ardından akşam saatlerinde yazılı açıklama yapan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümetin geleceğine dair ince mesajlar verdi. Talat, CTP’nin her zaman halk için çalıştığını ifade ederek, hükümette olsalar da olmasalar da üstlerine düşen görevleri yerine getireceklerini vurguladı. Talat, “CTP, halkımıza hizmet etmek için hükümette kalmaya mecbur da değildir ancak bu parti hükümette olmadığı dönemlerde ülkenin ve halkımızın geleceğini ipotek altına alan, geri döndürülmesi güç ne büyük hatalar işlendiğinin de bilincindedir” açıklamasını yaptı.

*Talat’ın açıklamasını Star Kıbrıs’a değerlendiren CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, Hükümetin bozulmasından medet umanların, başka bir takım emeller için hükümetin bozulmasını isteyenlerin olduğunu ifade ederek, “Talat’ın açıklaması CTP’nin hata yapmasını bekleyenler, bu çaba içerisine girenlere verilen bir mesajdır” dedi.
*Öte yandan su ile ilgili tartışmalar, gün boyu yapılan açıklamaların ardından akşam saatlerinden Talat’ın yaptığı açıklamanın ardından CTP’nin su anlaşmasına imza atacağı yönünde karar verdiği öne sürüldü. Bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında CTP-UBP hükümetinin akıbetinin belli olacağı ifade edilirken, gözler kurul toplantısına çevrildi.

DENKTAŞ, “KAPIMIZ AÇIK”

Günlerdir süren su tartışmaları dün de devam etti. Kulislerde , “Hükümet bitti” iddiası konuşulurken dün gün boyu çeşitli açıklamalar yapıldı. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP-UBP hükümetinin bittiğini söylerken, UBP ile olası bir koalisyon kurulmasına ‘kapımız kapalı değil açıktır, teklif gelirse değerlendiririz’ şeklinde konuştu. Su konusunun bu kadar tartışma konusu olduğuna üzüldüğünü dile getiren Denktaş, bir takım düzeltmelerin yapılabileceğini de ifade etti.

TAÇOY DA BİRLEŞMEDEN YANA

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise Ulusal Birlik Partisi ile birleşilmesi gerektiğini ve bunu arzu ettiğini kaydetti. Taçoy, katıldığı bir televizyon programında, hükümet ortaklarından yapılan farklı açıklamaları değerlendirerek, “Her bakan kendi başına hükümet durumundadır. Bir hükümet yoktur” dedi.

BAKAN ŞAHALİ, “İSTİFAYI DÜŞÜNDÜM AMA YAPMADIM”

Su krizinden dolayı istifa edeceği iddia edilen Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ise dün yaptığı açıklamada, makam sevdası yüzünden “teslimiyet belgesi”ne onay verdi eleştirilerine karşın istifa etmeyi düşündüğünü ancak bu adımın zor zamanda kaçmak olarak değerlendirileceği için böyle bir adım atmadığını söyledi.

ÖZERSAY’DAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Halkın Partisi Kurucu Başkanı Kudret Özersay, kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama ile erken seçim çağrısında bulundu. Özersay, “39 Milletvekilinden oluşan bu hükümet, gerek ortak kararlarıyla gerekse uyumsuzluklarıyla ülkeye reform değil her geçen dakika zarar, hasar vermekte, hem ülkeye hem de bu halka itibar kaybettirmeye devam etmektedir. Vatandaş bu hükümet mensuplarının tutarsız ve ilkesiz açıklamalarını duymak dahi istememektedir. Gelinen aşamada tek gerçekçi ve ülke yararına olan çıkış yolu, doğrudan doğruya halk tarafından yenilenmiş bir yetkiyle görev alacak olan yeni hükümetin güçlü bir biçimde bu konuları yine halkın iradesine uygun olacak şekilde bağlamasıdır” ifadelerini kullandı.
TDP’DE HÜKÜMETİN BOZULMASINDAN YANA

Bir erken seçim çağrısı da TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’ten geldi. Özyiğit konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, belediye başkanlarıyla görüşerek müzakere yaptıklarını ve su konusuyla ortaya çıkan anlaşma metnine topluca karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Özyiğit, erken genel seçim çağrısı da yaptı.

GÜN BOYU TARTIŞMALARIN ARDINDAN TALAT SON NOKTAYI KOYDU

Gün boyu yapılan farkı açıklamaların ardından akşam saatlerinde yazılı açıklama yapan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümetin geleceğine dair ince mesajlar verdi. Talat, CTP’nin her zaman halk için çalıştığını ifade ederek, hükümette olsalar da olmasalar da üstlerine düşen görevleri yerine getireceklerini vurguladı. Talat açıklamasında CTP’nin 45 yıllık mücadele tarihinde, halkın barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşaması için hiçbir sorumluluktan kaçmadığını, elini taşın altına koymaktan çekinmediğini ifade etti.

“CİDDİ SALDIRILARLA KARŞILAŞTIK”

Talat açıklamasına şöyle devam etti: Partimiz, uzun bir süreden beridir gündemde olan ve ülkemiz ve halkımız için son derece önemli olduğunu düşündüğümüz su konusunda da aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir. Partideki ve hükümetteki tüm arkadaşlarımız bu bilinçle görev yapmakta ve ülkemize gelecek olan suyun en doğru ve en verimli bir biçimde yönetilebilmesini ve işletilebilmesini sağlayacak formülleri geliştirebilmek için aralıksız olarak çalışmaktadır. Sorumluluk üstlenip çözüm ve alternatif yaratmak için Kıbrıslı Türklerin entelektüel birikiminden yararlanmak yerine, sorumluluğu sürekli olarak başkalarına atmak ya da düşünce değil laf üretmek gibi alışkanlıklara sahip olanların ciddi saldırılarıyla karşılaşsak ve bu saldırıların daha önce defalarca denendiği gibi CTP’yi bölüp parçalamaya yöneldiğini görsek de bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz.”

HÜKÜMETTE OLSAK TA OLMASAK TA ÇALIŞMAYA DEVAM

“CTP hükümette var olmuş bir parti değildir. Var olmak ve halkımıza hizmet etmek için hükümette kalmaya mecbur da değildir. Ancak bu Parti, hükümette olmadığı dönemlerde ülkenin ve halkımızın geleceğini ipotek altına alan, geri döndürülmesi güç ne büyük hatalar işlendiğinin de bilincindedir. Bu bilinçle, gerek hükümetteki, gerekse partideki arkadaşlarımız bugüne kadar her türlü özveriyi göstererek yaratıcı bir çaba içinde olmuşlardır. Hükümette olduğumuz dönemlerde bizi “koltuk sevdalısı” diye suçlayanların, hükümetten ayrılmayı seçtiğimiz dönemlerde de “bırakıp gittiler” suçlamalarına yöneldiklerini bilecek kadar deneyim biriktirdik. Partideki veya hükümetteki hiçbir arkadaşımızın “koltuk” derdi yoktur. CTP kadroları, sırf “koltuk sevdalısı” denilecek korkusuyla hükümetten çekilecek veya sırf “bırakıp gittiler” denilecek korkusuyla ilkelerine ve halkımızın çıkarlarına uymayan işler yapacak ve bu yolla hükümette kalacak kadar siyasi bilinç yoksunu değildir.” Bir kez daha vurgulamak isterim ki bugüne kadarki çabamız, ülkemize gelen ve bizim için çok önemli olan suyun en doğru biçimde yönetilmesine ve işletilmesine ilişkin formülü geliştirmeye yönelikti ve bu çaba her koşulda ve hangi konumda olursak olalım, aralıksız biçimde sürdürülecektir. '

ÇAĞLAR, “CTP, HEM TOPLUMU HEM DE REEL ŞARTLARI DÜŞÜNÜYOR”

CTP Genel Başkanı Talat’ın açıklamalarını değerlendiren Milletvekili Mehmet Çağlar ise hükümetin bozulmasından medet umanların, başka bir takım emeller için hükümetin bozulmasını isteyenlerin olduğunu ifade ederek, “Talat’ın açıklaması CTP’nin hata yapmasını bekleyenler, bu çaba içerisine girenlere verilen bir mesajdır” dedi. Çağlar, CTP’nin gerek su konusunda gerekse diğer konularda toplumsal değerler çerçevesinde hareket ettiğini bunun yanı sıra reel koşulları ve istikrarı da değerlendiren bir parti olduğunu ifade ederek, “CTP ideallerinden vaz geçmez ancak toplum koşullarına göre alternatifleri değerlendirir” dedi.

NE OLACAĞI, BUGÜN NETLEŞECEK

Öte yandan su ile ilgili tartışmalar, gün boyu yapılan açıklamaların ardından akşam saatlerinden Talat’ın yaptığı açıklamanın ardından CTP’nin su anlaşmasına imza atacağı yönünde karar verdiği öne sürüldü. Bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında CTP-UBP hükümetinin akıbetinin belli olacağı ifade edilirken, gözler kurul toplantısına çevrildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.