1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ''TALİBAN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ''
''TALİBAN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ''

''TALİBAN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ''

Pakistan Talibanı'nın lideri Hekimullah Mesud'un, insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu öldürüldüğü idda edildi.

A+A-

SALDIRIDA, PAKİSTAN TALİBANI'NIN LİDERİ HEKİMULLAH MESUD'UN DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDA EDİLDİ

Pakistan Talibanı'nın lideri Hekimullah Mesud'un, insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu öldürüldüğü idda edildi.

Pakistan basınına yansıyan haberlerde, Kuzey Veziristan'daki Dande Darphakel bölgesinde gerçekleştirilen İHA saldırısında Taliban lideri Mesud'un da hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Taliban temsilcilerinin Mesud'un öldürüldüğünü doğruladıkları iddia edildi.

İçişleri Bakanı Nisar Chaudhry ise basına yaptığı açıklamada Mesud'un öldürüldüğünü henüz teyit edemediklerini belirtti.

Dande Darphakel bölgesindeki bir eve düzenlenen İHA saldırısında 5 kişi hayatını kaybetmişti. Danda Darphakel bölgesi Kuzey Veziristan'daki aşiret bölgesinin merkez şehirlerinde Miranşah'ın 5 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Bölge, Pakistan Talibanı'nın kalesi olarak biliniyor.

TEHRİK-İ TALİBAN PAKİSTAN LİDERİ MESUD'UN GÖMÜLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLDÜ

Öldürülen, Tehreek-i Taliban Pakistan ( TTP ) lideri Hekimullah Mesud'un gömüldüğü öne sürüldü.

ABD tarafından, Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da düzenlenen İHA saldırısında öldürülen Mesud'un bilinmeyen bir yerde toprağa verildiği iddia edildi. Mesud'un yanı sıra aynı saldırıda hayatını kaybeden akrabası Tarık Mesud ve sürücüsünün de farklı yerlere gömüldüğü belirtildi.

TTP liderinin öldürülmesi, Pakistan hükümetinin örgüt ile başlatmayı planladığı barış görüşmelerine de darbe vurdu. Saldırıdan bir gün önce Başbakan Muhammed Navaz Şerif, Londra'daki temasları sırasında barış görüşmelerinin başladığını açıklamıştı.

Hükümet tarafından barış görüşmelerini başlatmak üzere bölgeye gönderilmesi planlanan 3 kişilik müzakere heyetinin yola çıkmak üzere olduğu ancak saldırının ardından bu girişimin askıya alındığı öğrenildi.

Saldırı sonrası TTP içerisinde Ömer Halid, Molla Fazlullah ya da Han Said Sanja'nın liderliğe geçebileceği belirtildi.

Öte yandan, TTP kaynakları Mesud'un öldürüldüğünü doğrulasa da halen devlet ve hükümet kaynaklarından Mesud'un öldürüldüğüne dair resmi açıklama yapılmadı.

Örgütün, 2009'da öldürülen lideri Beytullah Mesud'un yerine geçen Hekimullah Mesud, daha önce iki İHA saldırısından yara almadan kurtulmuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.