1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TALİHSİZ VEDA
TALİHSİZ VEDA

TALİHSİZ VEDA

DOKTOR BAŞMAN, “TIBBİ ŞANSIZLIK”

A+A-

Üçüncü çocuğunu sezaryenle doğuran ve dün öğlen saatlerinde taburcu olmayı beklerken aniden fenalaşan 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu yaşamını yitirdi

Suna ERDEN

Gazimağusa’da 20 Kasım tarihinde Başman Doğum Kliniği’nde doğum yapan Elçin Kuruoğlu dün aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Klinikte taburcu olmaya hazırlanırken aniden fenalaşan Kuruoğlu, ambulansla Gazimağusa Hastanesi’ne götürülecekti. Ancak Kuruoğlu hastaneye varamadan yaşamını yitirdi.

Kuruoğlu’nun ilk iki normal doğumdan sonra üçüncü çocuğunu sezaryenle doğurmak istediği öğrenildi. Operasyonu yapan 30 yıllık Kadın Doğum Uzmanı Mehmet Başman, yaşanan talihsiz olayla ilgili Star Kıbrıs’a konuştu. Dr. Başman, operasyonun çok başarılı geçtiğini, hastanın durumunun iyi olduğunu ve taburcu edilmeyi beklerken aniden fenalaştığını söyledi. Başman, “Çok üzgünüm. Tamamen tıbbı bir şansızlık, Allah hiçbir hekimin başına vermesin” dedi.

ÇANTASINI HAZIRLAMIŞ, TABURCU OLMAYI BEKLİYORDU

Gazimağusa’da Başman Doğum Kliniği’nde sezaryenle doğum yapan 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu, doğumdan iki gün sonra yani dün saat 10.00 sıralarında klinikteyken aniden fenalaştı. Öğlen saatlerinde taburcu olmaya hazırlanırken fenalaşan genç kadın, ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılacaktı. Ancak Kuruoğlu, hastaneye yetişemeden yaşamını yitirdi. Talihsiz kadının cansız bedeni hastane morguna sevk edildi.

Sabah saatlerinde aniden fenalaşarak yaşamını yitiren Kuruoğlu’nun cesedine öğleden sonra otopsi yapıldı. Polis açıklamasına göre, otopsi yapılan Elçin Kuruoğlu’ndan doku örnekleri alındı ve incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor ışığında Kuruoğlu’nun ölüm nedeninin belli olacağı kaydedildi. Ani ölüm üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilirken, polisin özel klinik doktor ve çalışanları ile görüşüp ifade aldığı öğrenildi.

DOKTOR BAŞMAN, “TIBBİ ŞANSIZLIK”

Operasyonu yapan 30 yıllık Kadın Doğum Uzmanı Mehmet Başman, yaşanan talihsiz olayla ilgili Star Kıbrıs’a konuştu. Elçin Kuruoğlu’nun 10 yıllık hastası olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Elçin Kuruoğlu benim 10 yıllık hastamdı. İlk iki çocuğunu normal doğurdu. Kuruoğlu’nun 40 gün önce doğum suları geldi. Böyle olunca normal doğum yapabileceğini söylememe rağmen sezaryen olmak istedi.

Operasyon çok başarılı geçti. Doğumdan sonra durumu gayet iyiydi. Biz onu dün taburcu edecektik. Öğlen taburcu olmak için beklerken, hatta çantalarını bile hazırlamışken aniden fenalaştı. 30 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Çok üzgünüm. Tamamen tıbbi bir şansızlık, Allah hiçbir hekimin başına vermesin. Güle oynaya yarım saat sonra taburcu etmeyi beklediğim hastanın bu şekilde olması beni derinden yaraladı.” Dr. Mehmet Başman, bir doktor olarak tüm gereklilikleri yerine getirdiğini, her türlü araştırılmaya hazır olduğunu ifade etti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.