1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TALİMATLAR ETHEM'DEN
TALİMATLAR ETHEM'DEN

TALİMATLAR ETHEM'DEN

MİT’in emniyetle paylaştığı istihbarat raporunda, Reyhanlı’da saldırı emrini Suriye Ordusu’nda üst düzey komutan olan Ethem kod adlı kişinin verdiği öne sürülüyor.

A+A-

HATAY Reyhanlı’daki saldırıyı organize ettiği ve olaydan sonra Suriye’ye kaçtığı iddia edilen Türk vatandaşı Nasır E.’nin bir yıl içinde Suriye’ye 400 kez giriş çıkış yaptığı belirlendi. Nasır E.’ye, bomba düzeneği ve paranın Suriye Ordusu’nda üst düzey komutan olduğu ileri sürülen Ethem kod adlı kişinin sağladığı öne sürüldü. Saldırıda kullanılan araçlar için depo kiralayan, araçları olay yerine götüren Nasır E., Yusuf B., Mehmet G., Temir D., Suriye uyruklu Mohammad Dıb K., Doğan Ö. ve Yusuf N.’ye henüz ulaşılamadı. Şüphelilerin 4’ünün Suriye’ye kaçtığına dair görüntü ve bilgi edinilirken, 3 kişinin ise sınır bölgesine gittikleri, ancak Suriye’ye geçip geçmediklerine ilişkin net bir bilginin olmadığı söyleniyor. Tutuklanan Ahmet M., Mehmet K., Mehmet G. ve İskender Ş.’nin savcılık ifadelerine göre, saldırı hazırlığı bir ay önce başladı. Nasır E.’nin, Harbiye semtinde Nasrettin H.’den olaydan 10 gün önce 2 bin 400 lira peşin parayla depo kiraladığı belirlendi. İfadelere göre, saldırıda kullanan minibüsler Mehmet G. adına alındı ve 2 Mayıs günü depoya çekildi. Şüpheli Yusuf B. ve Nasır E., araçları kaportacı Mehmet B.’ye götürerek özel bölme yaptırdılar ve bunun karşılığında 3 bin lira ödediler.

ANKARA’DA KEŞİF

Ahmet M. savcılık ifadesinde, “2 hafta önce Yusuf B. ile önce Konya’ya geçtik. Burada bir alışveriş merkezinin fotoğrafını çekti. Ardından da Ankara’ya geçtik. Kocatepe Camii’ne giderek çevrede gezdik. Yusuf B., caminin ve etrafın fotoğraflarını çekti. Ardından aynı gün içinde Hatay’a döndük” dedi.  Kaportacı Mehmet G. ise ifadesinde Nasır ve Yusuf’u Harbiye’de tanıdığını belirterek, “Bana kaçakçılık işine girdiklerini söylediler. Viski ve sigara işi yapacaklarmış. İki araç için 3 bin lira karşılığında anlaştım. Tanımadığım bir şahıs araçları birkaç gün arayla getirdi. Deponun dört tekeri şase kısmını ortalayacak ve t şeklinde olmasını istediler. Araçlara 10 gün içinde özel bölmeli depolar yaptım” dedi.

Emniyet ve MİT, aranan Nasır E.’nin telefon kayıtları ve Suriye’ye giriş çıkış bağlantılarını araştırıyor. MİT’in emniyetle paylaştığı istihbarat raporunda, saldırı emrinin Suriye Ordusu’nda üst düzey komutan olan Ethem kod adlı kişinin verdiği öne sürülüyor. Raporda, Ethem kod adlı komutanın saldırı için Nasır E. ile anlaştığı, patlayıcı ve para sağladığı iddiası yer alıyor. Nasır E.’nin ise saldırı için Mehmet G. ile anlaştığı ve böylece kanlı saldırının 3 kişi üzerinden düzenlendiği, diğer şüphelilerin ise yardım ve yataklık yaptığı ileri sürüldü.

 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.