1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TAM 23 YIL İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALDI
TAM 23 YIL İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALDI

TAM 23 YIL İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALDI

23 yıl okula gitmeden maaş aldı, rekor kırdı.

A+A-

Hindistan’da, devlete ait Ahilya Aşram Okulu Müdürü Sushma Vaishya, 24 yıllık öğretmenlik kariyerinin 23 yılında işten kaytaran biyoloji öğretmeni Sancita Kashyap'tan şikayetçi oldu.

Madya Pradeş eyaletine bağlı Devas kentinde 1990'da biyoloji öğretmenliğine atanan Sancita Kashyap, bir yıl görev yaptıktan sonra üç yıl izin aldı. Kashyap, 1994'te İndore kentindeki bir okula tayin edildi fakat doğum izni aldı ve bir daha hiç çalışmadı. Hiç çalışmamasına rağmen Kashyap'ın resmi kayıtlarda hâlâ okulun kadrosunda göründüğü belirtildi.

Okula 3 biyoloji öğretmeni kontenjanı tanındığını, Kashyap yüzünden üçüncü öğretmenlerinin olmadığını belirten Vaishya, "Eyalet yetkililerini durumdan haberdar ettik. Kashyap'ın görevden alınmasını ve yerine işe gelecek birinin atanmasını talep ettik. Ancak şimdiye kadar hiçbir gelişme olmadı." diye konuştu.

Dünya Bankası tarafından yapılan bir araştırmada, işe gitmemenin son derece sorun olduğu Hindistan'da, öğretmenlerin yüzde 25'inin çoğu zaman okula gitmediğini, müfettişlerin habersiz kontrolleri sırasında da öğretmenlerin sadece yarısının okulda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

24 yıllık öğretmenlik kariyerinin 23 yılında işe gitmeyen ve sürekli maaşını alan Kashyap'ın bu alanda rekor kırdığı sanılıyor.

Cihan
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.