1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TAM BİR GENÇLİK AŞISI!
TAM BİR GENÇLİK AŞISI!

TAM BİR GENÇLİK AŞISI!

Faydaları saymakla bitmez...

A+A-

Gençlik aşısı beyaz çay!

Yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde beyaz çay tüketmenin de tam zamanı; çünkü beyaz çay, içerdiği kateşinler sayesinde metabolizma hızını artıyor, bileşiğinde bulunan antioksidanlar ise cildi olumsuz etkilerden koruyor

Doğru tüketildiği zaman insan sağlığına iyi gelen bitki çayları, birçok hastalıktan korunmaya da destek oluyor. Özellikle bir tanesi var ki sağladığı faydalarla öne çıkıyor. Son yıllarda adını sıkça duyduğunuz beyaz çay, metabolizma hızını artırıyor, yağ yakılmasına yardımcı oluyor, cildi olumsuz etkilerden koruyor ve dişlerin güçlenmesine destek oluyor.      

DAHA HAFİF BİR AROMAYA SAHİP

 

Günde 3 bardak tüketilmesi önerilen beyaz çay, siyah ve yeşil çaya oranla daha hafif bir aromaya sahip olmasıyla da tercih ediliyor. Siyah çay veya yeşil çaydan daha az işleme tabi tutulmasına karşın beyaz çay üretimi çok da kolay olmuyor. Çünkü doğru yaprakların doğru zamanda toplanması gerekiyor. En kaliteli beyaz çay yaprakları ise her yıl ilkbaharda sadece 3-5 gün boyunca toplanabiliyor.

STRESİ DE ÖNLÜYOR

Beyaz çay, daha az işlemden geçtiği için diğer çaylara oranla daha fazla antioksidan içeriyor. Yapılan araştırmalara göre beyaz çayda bulunan kateşinler, kanserli hücre oluşumunu da önleyerek tümörlerin büyümesini yavaşlatıyor. İçeriğinde bulunan antioksidanlar ayrıca stresi önleyemeye de yardımcı oluyor. Başka bir araştırmada ise beyaz çayın içerdiği polifenoller ve kafeinin kilo vermeye yardımcı olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.