1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM BİR REZİLLİK!
TAM BİR REZİLLİK!

TAM BİR REZİLLİK!

Nispet yapar gibi...

A+A-

Asgari ücretlinin tepkisine neden oldu

Asgari ücret artırılmaz ve 1560 TL’de bırakılırken bakan ve vekillerin maaşlarının 500 TL artması;

Temmuz ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ülkede taban ücretle çalışanların ücretine herhangi bir artış yapmazken, bakan ve milletvekillerin maaşlarına 500 TL civarında artış gelmesi, geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretli çalışanların tepkisine neden oldu…


Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı ülkemizde asgari ücretle çalışanların alım gücünün düşmesi sonucunda temmuz ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücret belirleme çalışmaları Devlet ve İşveren temsilcilerinin ret oyu ile belirlenememişti. Komisyon, geçim sıkıntısı içerisindeki asgari ücretli çalışanın maaşına yaşanan hayat pahalılığına rağmen herhangi bir artış yapmazken, barem tablosunda en yüksek maaşı çeken bakan, milletvekili ve üst düzey yöneticilerin maaşlarına uygulanan HP artışından dolayı 500 TL civarında artış yansıması, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Haberal Kıbrıslı yapılan bu artışın ardından asgari ücretle geçimini sağlamak zorunda kalan vatandaşların nabzını tuttu. Asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların bir kısmı “memlekette adalet yok, eşitlik yok” diyerek tepkilerini ortaya koyarken, bir kısım vatandaş ise bu konuya sessiz kalınmaması ve asgari ücretle çalışan kişilerin örgütlenerek eylem yapması gerektiğine işaret etti. “Asgari ücretle geçinenin halinden anlayan yok”, “günün sonunda ezilen yine halk oldu” diyerek tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar, devletin adil davranmayıp, fakir halkın hakkını yediğini ifade ederek şu görüşleri ortaya koydular:

“Bu tam bir rezilliktir”

 Ahmet İri: “Her zaman asgari ücretle çalışan eziliyor. Asgari ücretle geçinmek çok zor. Alım gücü yok ve insanlar perişan durumda. Okullar açılıyor, çocuklarımızı okula nasıl göndereceğiz telaşında olduğumuz bir süreçte milletvekillerine 500 TL zam yapılması kabul edilemez. Alınan bu kararı kesinlikle doğru bulmuyorum. Zaten milletvekilleri iki iş yapıyor. Yapılacak olan bu zammın dörtte birini asgari ücrete yapmayı düşünmeyip ihtiyacı olmayana yapıyorlar. Bu tam bir rezilliktir.”

“Ellerini vicdanlarına koysunlar”

Yücer Yürük: “Ben bunları devlet olarak görmüyorum. Bunlar bankadır ve Türkiye’den gelen parayı yiyip, artanı da halka dağıtıyorlar. Benim, yapılan bu zammı doğru bulup bulmadığımdan daha ziyade, bu zammı alanların bunu doğru bulup bulmadıkları önemli. Olan her zamanki gibi özel sektörde asgari ücretle çalışana oldu. Almış oldukları bu zammı, ellerini vicdanlarına koyarak hak edip etmediklerini düşünmeleri gerekmektedir. İnşallah bir an önce bir anlaşma olur da devletimiz devlet olur.”

“Devlet halkın hakkını yiyor”

Sedat Mete: “Bu memlekette adalet yoktur. Asgari ücretle çalışanın halinden anlayan yok. Asgari ücretle çalışana 10 kuruş artış yapılmazken milletvekillerine 500 TL yapılması adaletsizliğin göstergesidir. Onlara yapılacak artışı asgari ücretle çalışana yapsalar ölürler miydi! Sabahtan akşama kadar güneşin altında eziliyor ve hakkını alamıyorsa, bu memlekette adaletten bahsedilmesin. Asgari ücretle geçinen halk kimsenin umurunda değil. Devlet halkın hakkını yiyor.”

“Yaşasın adalet!!!”

Fehime Ilgın: “Bu memlekette asgari ücretle çalışan ve gerçekten mağdur olan kesime artış yapılması gerekirken, nasıl olur da milletvekillerine 500 TL zam yapılır? Yapılan artıştan çıkarılan sonuç milletvekillerinin çok zor durumda ve mağdur olduğunu gösteriyor. Asgari ücretle çalışan ve ev geçindirmekte zorlanan kişilere artış yapılmayıp öneri iptal edildiğinde hangi amaç ön planda idiyseydi, milletvekillerine de artış yapılırken de aynı amaç ön planda olmalıydı. Memlekette adalet ve hukuk çok güzel işliyor! Yaşasın adalet!!!”

“Nispet yapar gibi bir artış”

Mehmet Kâhya: “Bu aşamada asgari ücrete de artış yapılması gerekiyor. Asgari ücretle geçinene değil de milletvekillerine bu artış yapılıyorsa, ortada bir eşitsizlik var demektir. Yapılan bu artış adil değildir. Bu resmen Çalışma Bakanlığı’nın basiretsizliğidir ve kabul edilemez. Asgari ücretli zaten aldığı maaşla geçinemezken, onlara nispet yapar gibi bir artış yapılması, doğru bir uygulama değildir.”

“Ülkede adaletten bahsedilemez”

Hamit Manga: “Bu memlekette fakir her zaman daha fakir, zengin her zaman daha zengin olur. Adalet yoktur ve halkın hakkı yeniyor. Asgari ücretli her zaman ezilmeye mahkûmdur. Bir milletvekili için 500 TL büyük bir rakam olmayabilir, ancak asgari ücretli onun yarısına da razıdır. Adalet Bakanlığı’nın olmadığı bir ülkede adaletten bahsedilemez…”

“Gözlerini para hırsı bürüdü”

Kurtuluş koçak: “Asgari ücretlinin hali kimin umurunda! Kimse bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürür, ne yer, ne içer, çocuklarına nasıl bakar diye düşünen yok. Bu konu ile ilgili ya adil davranılıp asgari ücretliye de artış yapılacak, ya da yapılan artış iptal edilecek. Bu insanlara devlet yetkilileri nasıl bir açıklama yapacak orası da merak konusudur. Yarın yine bu halk ayaklansa, meclisten bir açıklama almak için eylem düzenleyip meclis önüne gitmeye kalksa, yine polis ile halkı karşı karşıya bırakacaklar. Milletvekilleri yeteri kadar maaş alıyorken, böylesi bir artış kesinlikle gözlerini para hırsının bürüdüğünün net göstergesidir.”

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.