1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM BİR SKANDAL!
TAM BİR SKANDAL!

TAM BİR SKANDAL!

Ülkemizde yaşanan ve akıllara durgunluk veren olaylara bir yenisi daha eklendi;

A+A-

 

Ülkemizde yaşanan ve akıllara durgunluk veren olaylara dün bir yenisi daha eklendi. Mersin’den, Girne’ye gelen ve yük araçlarının yanı sıra 38 yolcusu bulunan gemiye, gümrük personeli olmadığı için bir süre işlem yapılmadı. Liman yetkilileri, tepki gösteren gemi personeli ve yolcularına, gümrük personelinin ek mesai yapması için bir gün önceden haber verilmesi gerektiğini söyledi.

Yatacak yer olmadığı halde yolculara bir gün gemide kalacakları söylenince de kıyamet koptu. Durumdan haberdar edilen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun müdahalesi üzerine, sorunun bir saatlik beklemeden sonra çözüldüğü bildirildi.

İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık da, sorunun giderilmesi yönünde büyük gayret sarfetti. Işık “bu durum ülkemiz için tam bir skandaldır”dedi.

Yaşananları anlattılar

Şoförler, Girne Limanı’nda Pazar günü gümrük personeli olmadığı gerekçesiyle kendilerine, “Pazartesi gününe kadar gemide bekleyeceksiniz. Çünkü limanda gümrük personeli yoktur” denildiğini iddia ettiler.

TIR şoförleri, limana geldikten yaklaşık bir saat sonra karaya çıkabildiklerini ve bunun da  Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun müdahalesi sayesinde olduğunu söylediler.

Gemide bulunan Nihat İlgu isimli tır şoförü olayı gazetemize şöyle anlattı:

“Saat 04.00 civarı gemi yola çıktı. Saat 11.00 gibi Girne Limanı’na yanaştık. Bize, ‘bugün tahliye yapılmayacak. Araçlar ve şoförler Pazartesi gününe kadar gemide bekleyecek’ dediler. Biz de sebebini sorduk ve limanda gümrük personelinin olmadığını öğrendik. Duyduğum konuşmalara göre, Pazar günü çalışacak olan gümrük personeli varsa, ek mesai ücretinin ödenmesi için bir gün önceden bildirim yapılması gerekiyormuş. Bu arada biz bağırıp çağırmaya başladık.

Gemideki arkadaşlar bir şekilde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na ulaştı. Durumu anlattı ve yaklaşık bir saat içinde karaya indik. Bu yaşadığımız mağduriyet ilk değildir. Bu tam bir rezilliktir. Bizim de evimiz var, bekleyenimiz var. Personel yok diye biz evimize gidemeyecek miyiz? Yaklaşık bir yıldan beridir bu durumla sürekli olarak karşılaşıyoruz. Tırlar yüklü, gemide yatacak yer yok. Nasıl kalabilirdik?”

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.