1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM BİR SKANDAL
TAM BİR SKANDAL

TAM BİR SKANDAL

Eşyaları satışa çıkarılan KTHY binasında ‘kişisel bilgilerin’ ve yönetim kurulu kararlarının yer aldığı dosyalar etrafa saçıldı, vatandaşlar hayretler içinde kaldı

A+A-

Raif DOĞRU

İflas eden ve uçuşlarını sonlandıran Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) Lefkoşa’daki Genel Müdürlük binasında bulunan eşyaların satışa çıkarılması nedeniyle, mühürler kırıldı, vatandaşlar bina içine girerek eşyaları inceleme fırsatı buldu.

Çok sayıda mobilya ve bilgisayarın satışa sunulduğu binada, gizli bilgilerin, eski yönetim kurulu kararlarının ve kimlik detaylşarının bulunduğu dosyaların atıl vaziyette olduğunu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yaşanan skandalı ihbar eden vatandaşlar “Atıl vaziyetteki dosyalardan çok sayıda evrağın yerlerde çiğnendiğini, bazılarının meraklılar tarafından götürüldüğünü’ söyledi. Özellikle, çalışanların kimlik bilgilerinin yer aldığı dosyaların büyük ilgi uyandırdığını belirten vatandaşlar, “Başkalarına ait kimlik bilgilerinin devlet eliyle dağıtılması Avrupa ülkelerinde en ağır suçlardandır” dedi.

Fotoğraflar çekildi

Vatandaşların ihbarı üzerine KTHY genel müdürlük binasına gidenmuhabir, çok sayıda resmi evrağın bulunduğu dosyaların ayaklar altında olduğuna tanıklık etti.

Bazı dosyalardan kimlik bilgilerinin yanı sıra, eski yönetim kurulu kararlarının alındığını tespit edİlen , malzeme satın almak için genel müdürlük binasına giden vatandaşların da bu duruma tepki gösterdiklerini kaydetti.

Vatandaşlar, konuyla ilgili görüşlerini şöyle özetledi:

“KTHY bir devlet kuruluşu olduğuna göre, önemli evrakları devlet tarafından bir depoda aktarılmalı ve saklanmalıydı. Halbuki; dosyalar masa üzerlerinde ve yerlerde atıl vaziyette bırakıldı ve çok sayıda evrak başkalarının eline geçti. Bu durum KKTC devletinin ciddiyetsizliğini ortaya koyan, benzeri görülmemiş bir skandaldır. Halbuki devlet önemli evrakları saklamalı, önemsizleri denetim altında imha etmeliydi.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.