1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM BİR VAHŞET!
TAM BİR VAHŞET!

TAM BİR VAHŞET!

Tam bir vahşet;

A+A-

Ülkemize, ön izin ve sağlık karnesiz ithal edildiği öne sürülen 45 adet posta güvercini itlaf edildi; güvercinleri ithal eden Şemsettin Yalçın isyan etti

Ülkemize Girne Limanı’ndan sağlık karnesiz 45 adet posta güvercini ithal eden ve Veteriner Dairesi tarafından kuşları itlaf edilen Şemsettin Yalçın, bu durumun vahşet olduğunu söyledi.

KIBRIS’a konuşan Şemsettin Yalçın, 45 adet posta güvercinini bir hafta önce getirdiğini ve yasal işlemlerin yapıldığı esnada, kuşların, itlaf edildiğini ileri sürdü. Yalçın, kuşların itlaf şeklinin vahşet olduğunu da iddia etti.

Yalçın, “İtlaf işlemi keyfi yapıldı. Evrakları tamamlamamızı beklemediler. Yasada, 21 gün karantina süresi var. Daire bize bir hafta süre verdi. Daha önce de kuş getirdik. 300 kayıtlı kuşumuz var. Kuşları uçuruyor ve  yarıştırıyoruz. Hobimizdir. Bu şekilde öldürülmeleri vahşettir” dedi.

Yalçın, telefonuna kaydettiği ölü kuşların fotoğraflarını paylaştı.

 

“Kuşlarda hastalık belirtisi vardı, itlaf edildi”

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, ithal edilen 45 kuşun ön izin ve sağlık karnesiz olduğunu, evrakların tamamlanması için 7 gün süre tanındığını ancak kuşların hastalık belirtisi göstermesi üzerine itlaf edildiğini açıkladı.

Gökşan, ülkemizde canlı hayvanların ön izin ve sağlık karnesi ile gelmesi koşulu olduğunu anımsatarak, sağlık sertifikası alınmadan ithal edilen canlı hayvanın, geri gönderildiğini veya itlaf edildiğini belirtti.

Gökşan, “Söz konusu olayda, sağlık sertifikası aldıklarını ancak Türkiye’de unuttuklarını söylediler. İtlaf etmeden önce, kuşları geri götürebileceklerini söyledik. 7’inci günün sonunda kuşlar itlaf edildi. Bizi oyaladılar. Önceki gün mesai bitimine kadar bekledik ancak sağlık sertifikasını getireceklerine dair taahhütte bulunmalarına rağmen getirmediler. Kuşlar hastalık belirtisi gösterdi. Verdiğimiz sürede de gelmediler. Koşullarına göre itlaf edildiler” şeklinde konuştu.

Güvercinlerde de görülen Newcastle (yalancı veba) hastalığının Türkiye’de de yaygın olduğunu söyleyen Gökşan, bu itlafın, hastalığın ülkemize gelememesi için alınmış bir önlem olduğunu belirtti.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.