1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAM GÜN GREVDE!
TAM GÜN GREVDE!

TAM GÜN GREVDE!

KTAMS Ve KAMU-SEN Sosyal Sigortalar Dairesi’nde Tam Gün Grev Yapıyor;

A+A-

 

GREV NEDENİ  “YENİ BİNA YAPIMI, PERSONEL EKSİKLİĞİ VE TERFİLER KONUSUNDA ADIM ATILMAMASI”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), “yeni bina yapımı, personel eksikliği ve terfiler konusunda adım atılmadığı” gerekçesiyle Lefkoşa’daki Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tam gün grev yapıyor.

Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki personelin  yüzde 85 oranında katılımıyla gerçekleştirildiği belirtilen grevle ilgili KTAMS ve Kamu-Sen Başkanları birer açıklama yaptı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Sosyal Sigortalar Dairesi çalışanlarının gerek personel eksikliği, gerekse çalışma ortamı açısından yaşadıkları sorunları birçok kez dile getirdiklerini ve son olarak 12 Ekim’de hükümet ile bir protokol imzaladıklarını anımsattı.

Hükümetin imzalanan protokole rağmen konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadığını savunan Kaptan, “ne zamanki bir grev kararı açıkladık bakanlık da toplantı yaptı, müdüre yeni bina için kaynak bulma yetkisi verme kararı aldı” dedi.

Kaptan, kendilerinin maaş artışı veya tahsisat için mücadele etmediğini hizmet veren ve alanların yaşadıkları yapısal sıkıntılara çözüm aradıklarını ifade ederek, çalışanların da hizmet alanların da sabrının tükendiğini söyledi.
ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ise,  hükümetlerde devamlılık olması gerektiğini önceki çalışma bakanıyla yaptıkları görüşmelerde 2016 bütçesine bina yapımı için ödenek konulacağı, personel eksikliklerinin giderilmesi ve terfiler konusunda çözüm üretileceği hususunda anlaşmaya vardıklarını söyleyerek, “bakanın değişmesiyle öğrendik ki ne ödenek ne de diğer konularda çalışma yapıldı” dedi.

Bakana sıkıntılarını aktardıklarında ve sabırları kalmadığını söylediklerinde bakının kendilerinden birkaç gün süre istediğini anlatan Özkardaş, bakanın İhtiyat Sandığı ile Sosyal Sigortalara ortak bina yapabileceklerini söylediğini ancak İhtiyat Sandığı yetkililerinin bunu reddettiğini dün sigortalarda yapılan toplantıda müdüre kaynak bulma konusunda yetki verildiğini söyledi.

Özkardaş, bu binada hizmet verilemeyeceğine işaret ederek, yeni bina için somut adım atılana kadar gerekirse süresiz grev dahil eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

“Hak verilmez alınır gerekirse almak için de sokağa çıkılır” diyen Özkardaş, dün akşamki toplantıda alınan karar metnini basına dağıtarak altında imza olmadığının da herkes tarafından görülmesini istedi.

Özkardaş, konuşmasının ardından sendikalarının konuyla ilgili sıkıntı ve görüşlerinin yer aldığı açıklamayı da dağıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.