1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TAMAMEN MANTIKSIZ BİR KARAR”
“TAMAMEN MANTIKSIZ BİR KARAR”

“TAMAMEN MANTIKSIZ BİR KARAR”

"Yüksek İdari Mahkemeye başvuracağız"

A+A-

 

K.T. Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, Rekabet Kurulu’nun Rekabet Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesmesinin son derece haksız verilen bir karar olduğunu söyleyerek, “Yüksek İdari Mahkemeye başvuracağız” dedi.

Çıralı, “Kırk yıldır ekmek fiyatını Fırıncılar Birliği ile devlet birlikte belirledi. Bundan sonra Rekabet Kurulu mu belirleyecek? Bu konuda kimse bizi aydınlatmadı...”

Kıbrıs Postası'nın haberine göre,

K.T. Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, Rekabet Kurulu’nun, Kıbrıs Türk Fırıncılar Birliği’nin somun ekmek fiyatını belirlemesinde ve fiilen uygulamasında Rekabet Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle hem Fırıncılar Birliği’ne hem de yönetim kurulundaki 5 fırının temsilcisine 25 bin TL idari para cezası kesmesini Kıbrıs Postası’na değerlendirdi. Çıralı, ekmek fiyatlarının belirlenmesinde Rekabet Kurulu’nun devreye girmesinin yeni bir gelişme olduğunu ifade ederek, fırın temsilcilerine idari para cezası kesilmesinin son derece haksız verilen bir karar olduğunu söyledi.

Çıralı: “Kimse bizi aydınlatmadı”

Çıralı, önceki yıllarda ne yapıldıysa birlik olarak onu yaptıklarını belirterek, ekmek fiyatını her zaman Fırıncılar Birliği ile devletin birlikte belirlediğini kaydetti. Çıralı, “bu konuda kimse bizi aydınlatmadı” dedi. Maliyetin artması gerekçesiyle Fırıncılar Birliği olarak toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Çıralı, bir fiyat belirlemediklerini, fırıncıları fiyat artışı için serbest bıraktıklarını kaydetti. Çıralı, Rekabet Kurulu’nun fiyat tartışması yapamazsınız diyerek, Rekabet Yasası’na ters düştüğü gerekçesiyle ceza kestiğini belirtti.

Tamamen mantıksız bir karar”

Çıralı, “Bize oturup fiyat konuşamazsınız denildi. O zaman Fırıncılar Birliği’nin ne anlamı var? Maliyet artarsa, gaz, un fiyatı artarsa biz oturup konuşamaz mıyız? Fırıncılar Birliği olarak Yüksek İdari Mahkemeye başvuracağız. Kırk yıldır devletle aldığımız ortak bir karar var. Ekmek fiyatını bundan sonra Rekabet Kurulu mu belirleyecek? Rekabet Kurulu kurulalı dört yıl oldu. Bugüne kadar birşey yapmadılar. Bu yıl iş yapıyorlar gibisinden böyle birşey yaptılar. Bu tamamen mantıksız” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.