1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAMİR EDİLMEYEN TESİS TEHLİKE SAÇIYOR
TAMİR EDİLMEYEN TESİS TEHLİKE SAÇIYOR

TAMİR EDİLMEYEN TESİS TEHLİKE SAÇIYOR

Güzelyurt tehlikesi...

A+A-

Uzun zamandan beridir sıkıntı yaratan Cypfruvex tesislerinden çıkan atık suların dereye akıtılması konusu, yazın gelmesiyle ve dayanılmaz bir koku yayması nedeniyle yine vatandaşların tepkisine yol açtı

Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren Cypfruvex tesislerinden çıkan atık suların dereye akıtılması, yine vatandaşların tepkisine yol açtı. Uzun zamandan beridir yaşanan ve bir türlü gerçek anlamda bir çare bulunamayan atık su konusu, yazın gelmesiyle yaydığı kötü kokular nedeniyle yine şikayet konusu oldu. Fabrikanın arıtma tesisi birkaç yıldan beridir çalışmadığı, üstelik tamir edilmediği veya yenisi alınmadığı için bölgede tam bir çevre felaketi yaşatıyor.
Vatandaşlar özellikle atık suların dayanılmaz bir koku yaydığını belirterek, üretim yapmaya çalışırken, çevreyi katledip, insanların sağlığını tehlikeye sokmanın büyük yanlış olduğunu vurguladı.
KIBRIS’a konuşan bölge halkı, her yere para harcanırken, insan sağlığını ilgilendiren bir konuda para harcanıp, bir arıtma tesisi kurulmamasını kınadıklarını söyledi.
Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara yorum yapan ve olayı kınayan duyarlı vatandaşlar, her geçen gün artan çevre kirliliği vakalarının ülkeyi yaşanmaz bir hale soktuğunu belirtti.
Atık su sorununun bölge için ciddi bir sorun olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini vurguladı.
Konuyla ilgili KIBRIS Gazetesi’ne bilgi veren yetkililer, fabrika kurulduğunda yapılan su arıtma tesisinin çalışmadığını ve faaliyete geçebilmesi için yeterli finansmanın da bulunmadığını söyledi.

Kozal: Yıkama suyu dereye akıyor
   Fabrika kurulduğunda bir de arıtma tesisi yapıldığını, ancak tesisin hiç çalışmayıp görevini yapamadığını kaydeden Cypfruvex Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kozal, fabrikadan çıkan yıkama suyunun dereye akıtıldığını söyledi.
Yıkama suyunda herhangi pestisid bulunmadığını savunan Kozal, bu suyun narenciye bahçelerinde sulamada kullanılmadığını belirtti.
Narenciye posalarını hayvancıların alarak yem olarak kullandığını söyleyen Hüseyin Kozal, atık su arıtma yapılabilmesi için ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyulduğunu, ancak şirketin yeterli finansmana sahip olmadığını vurguladı.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.