1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TANIK İFADESİ GERGİNLİK YARATTI!
TANIK İFADESİ GERGİNLİK YARATTI!

TANIK İFADESİ GERGİNLİK YARATTI!

Kürtaj davasında tanık ifadesi savcı ile avukatları gerdi!

A+A-

Devrim DEMİR

Girne Ağır Ceza Mahkeme’sinde görüşülmeye başlanan kürtaj davası dün kaldığı yerden devam etti. Olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, Mehmet Ali Tunçbilek ve Verda Özkent Tunçbilek tarafından sorgulandı.

Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı.

Savunma avukatları tanık ifadelerini okunmasını istedi

Mehmet Ali Tunçbilek’in avukatı Serhan Çınar, soruşturma memurunun yaptığı tahkikat boyunca tanık ifadelerinin mahkemeye tanıtma olarak sunması talebinde bulundu. İddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, avukatın yaptığı talebe itiraz etti.

Akyener, tanıkların ilk tahkikat duruşmasında mahkemeye gelip şahadet verdiklerini ve ifadelerinin Pİ notlarında olduğunu anımsattı.

Akyener ayrıca Fasıl 155 Ceza Usul Yasası 148. Maddeye dikkati çekti. Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, bu konuda Yüksek Mahkeme’nin karar üretmesi için davanın durması talebinde bulunacağına değindi.

Mahkeme ifadelerin okunmasına emir verdi  

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, iddia makamının istinaf hakkının saklı olduğuna dikkati çekerek, mahkemenin hukuksal bir sorun olduğunu ifade etti. Şenol, müdafaa avukatının yapmış olduğu talebi kabul ettiğini, soruşturma maksatlı alınan diğer ifadelerin tanık memuru tarafından mahkemede tanıtma olarak okunmasına izin verdiğini kaydetti.

Çınar’ın iddiası dikkat çekiciydi

Avukat Serhan Çınar, tahkikat memuru Namık Kemal Baz’ı sorgularken, ortaya attığı iddia dikkat çekti. Çınar, müvekkili Mehmet Ali Tunçbilek’in ifade vermek üzere polise çağrıldığı gün şahsi çantasının aracının içinden polis tarafından yalnız alındığını ve müvekkilinin orda olmadığını iddia etti.

Polis çavuşu Namık Kemal Baz ise, Çınar’ın iddiasını ret ederek sanık Mehmet Ali Tunçbilek ile çantanın alındığını belirtti.

Mustafa Şener Doğgün’ün ifadesini yalanladı

Sanık Verda Özkent Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener ise tahkikat memuruna, “Aziz Doğgüne inanarak Verda Özkent Tunçbilek’i tutuklamakla hata yaptın” sözlerini kullandı.

Polis çavuşu Namık Kemal Baz ise, Aziz Doğgüne inanarak kazı yaptıklarını ve birçok fetüs bularak duruşmanın bugün sağlandığına dikkati çekti.

“Haberi yoktu”

Sanık Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener, sanık Fahri Karagözlü’nün Ada Hospital’in muayenesini kullandığını, bunun karşılığında hastaneye ücret ödediğini öne sürdü. Müvekkilinin yapılan sonlandırma işlemlerinden haberi olmadığını iddia eden Şener, Verda Tunçbilek’in hastane çalışanı H.K’ye “24 hafta sonlandırma” şeklinde attığı mesajın suçlamalar için geçersiz olduğunu ileri sürdü. Şener, “Sanık Verda Tunçbilek tüp bebek uzmanıdır. Hastane web sitesinde söz konusu telefon numarası mevcuttur. Kadın doğum uzmanı olduğu için kendisine bu şekilde talepler gelebilir. Ancak müvekkilim söz konusu talebi yapan şahsa dönmemiş, iletişime geçmemiştir. Ayrıca, Verda Tunçbilek’e mesaj atan şahıs Fahri Bey ile de iletişime geçmemiştir. Eğer Verda Tunçbilek sonlandırma operasyonları yapsaydı ya da haberi olsaydı o zaman bu numarayı Fahri beye iletirdi. Müvekkilim kendisine gelen taleple ilgilenmedi. Geri dönüş yapmadı” ifadelerini kullandı.

Baz: Onun da haberi vardı

Şener’in bu şekilde savunmasına karşın Polis Çavuşu Baz, sanık Verda Tunçbilek’in sanık Karagözlü’ye sözlü olarak 24 haftalık sonlandırma talebinin bildirmiş olabileceğini, ayrıca hastanenin Fahri Karagözlü’ye 3 bin 500 TL maaş ödediğini, dolayısı ile hastane personeli olan Karagözlü’ün ameliyatlardan elde ettiği geliri hastaneye verdiğini öne sürdü. Baz, Verda Tunçbilek’in cep telefonundaki sonlandırma ibaresinin bu olaylardan haberi olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Duruşma 10 Ekim’de devam edecek

Mesai saatinin dolmasından dolayı duruşma Pazartesi günü saat 10.30’a ertelenirken Polis Çavuşu Baz, savunma avukatları tarafından  sorgulanmaya devam edecek.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.