1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TANIKLAR DİNLENDİ
TANIKLAR DİNLENDİ

TANIKLAR DİNLENDİ

Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut aleyhine, alacak verecek meselesi nedeni ile Girne Kaza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmaları

A+A-

 

Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut aleyhine, alacak verecek meselesi nedeni ile Girne Kaza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmalarına dün de devam edildi. 

Yargıç Bertan Özerdağ huzurunda görüşülen davada Kriminalistik Uzmanı Bekir Barut, Tapu Dairesi memuru Aysın Sonel, Nüfus Kayıt Dairesi Müdür Muavini Ecevit Akbaş tanık olarak dinlendi. 

Bir dönem Bulut’un yanında emlak danışmanı olarak çalıştığı öne sürülen Rıfat Ortaç’ın, 328 bin sterlin alacağı olduğuna dair iddiası ile başlayan davada, 2011 yılına ait komisyon sözleşmesini içeren borç evrakı ile ilgili bulgular aktarıldı.

Yargıç Bertan Özerdağ huzurunda görüşülen duruşmaların bir önceki oturumunda tanık olarak dinlenen Temel Bulut, davaya konu olan Rıfat Ortaç’ın 328 bin sterlin alacağına dair iddialarının doğru olmadığını söylemiş, mahkemeye sunulan 2011 yılına ait komisyon sözleşmesinin sahte olduğunu öne sürmüştü. 

Bulut iddiaları yalanladı

Rıfat Ortaç’ın eski Lavinyum sitesinin üzerinde bulunduğu araziyi satın alması için aracı olduğunu ve bu iş karşılığında Temel Bulut’tan 328 bin sterlin komisyon alacağı olduğuna dair iddiaları yalanlayan Bulut, Ortaç ile 2012 yılında tanıştığını, emlak danışmanı olarak işe aldığını ancak 2013 yılında dolandırıldığını anladığı için azlettiğini ileri sürmüştü.

Devam eden davanın dünkü oturumunda davaya konu olan 2011 yılına ait borç evrakı ile ilgili tanıklar dinlendi. Tanık kürsüsüne çıkan Kriminalistik Uzmanı Bekir Barut, 2011 yılında hazırlandığı iddia edilen komisyon alacağına dair borç sözleşmesi üzerinde 2013 yılında yaptığı inceleme ile ilgili tespitlerini aktardı. 

Kimliğin sadece bir yüzünün fotokopisi var

Barut, sözleşme kâğıdında Rıfat Ortaç’ın kimliğinin ön yüzüne ait fotokopinin bulunduğunu, kimliğin arka yüzünün ise bulunmadığını ifade etti. 

Tanıklardan Nüfus Kayıt Dairesi Müdür Muavini Ecevit Akbaş ise Rıfat Ortaç’ın kimliğini 2012 yılında yenilediğini ifade etti. Akbaş, Rıfat Ortaç’ın sözleşme üzerindeki kimliğinin ön yüzünün fotokopisinin 2012 yılında yenilenen kimliğin fotokopisi olduğunu belirterek, nüfus dairesinde kimliğin hem eski bir kopyasının hem de yeni kopyasının kayıtlarda bulunduğunu ve sözleşme ekinde kullanılan kimliğin 2012 yılında yenilenen kimlik olduğunu açıkladı.

Tapu Dairesi memuru Aysın Sonel ise Temel Bulut’un üzerinde evler ve inşaatlar bulunan 63 dönümlük araziyi satın alması ile ilgili tapu devir işlemlerinin 2 Ocak 2012 yılında başladığını ve 25 Ocak 2012 yılında tamamlandığını ifade etti. 

Sonel, her devir işlemi tamamlandıktan sonra yeni bir koçan numarası verildiğini ifade ederek, “İşlemler tamamlandıktan sonra yeni bir koçan numarası verilir. İşlemler tamamlanmadan bu numaranın alınması veya bilinmesi imkânsızdır” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.