1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TANIKLAR ELE VERDİ
TANIKLAR ELE VERDİ

TANIKLAR ELE VERDİ

Önce güvenini kazandı sonra...

A+A-

 

İnternet ortamında tanıştığı Hollandalı Hendirika Buruggink’i iş kuracağı vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Nijerya uyruklu 32 yaşındakiJulius Isi Uwangue hakkında soruşturma tamamlandı. Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından yürütülen soruşturma sonucu zanlının, 21,200 Euro parayı sahtekârlıkla temin ettiği belirlendi. Soruşturma amaçlı 3 gün polis nezaretinde tutulan zanlı, dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI 

Duruşmada zanlı Julius Isi Uwangue’nin 24 Nisan - 4 Temmuz 2014 tarihleri arasında Hendirika Buruggink’e ait 21,200 Euro parayı sahtekârlıkla temin ederek, sahtekârlıkla mal temin ettiği öne sürüldü. Polis, üç gün süre ile tutuklu bulunan zanlı hakkında yapılan soruşturmada, 8 kişiden zanlıyı suça bağlayıcı ifade temin edildiğini söyledi. Mali polis soruşturmanın tamamlandığını belirterek, KKTC’de üniversite öğrencisi olarak bulunan zanlının teminata bağlanmasını talep etti. 

TEMİNATLA SERBEST 

Zanlı, 6 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza atması, yurt dışına çıkış yasağı şartları ile davaları görülünceye kadar serbest bırakıldı. 

YALANLARLA KANDIRMIŞTI 

Nijerya uyruklu 32 yaşındaki Julius Isi Uwangue, internette tanıştığı Hendrika Catharina Bruggınk ile samimiyet kurduktan sonra kendisi ile iş ortaklığı yapacağı gerekçesi ile para istemiş, zaman içerisinde Buruggink’in güvenini kazanan zanlı Julius Isi Uwangue, ona bankada 1 milyon 810 bin TL parası olduğunu söylemişti. Zanlı Julius Isi Uwangue, bankada olan parası ile ortak iş kuracaklarına dair Buruggink’e vaatlerde bulunup, hesabına 1 milyon 810 bin TL’yi havale edebileceğini ancak parayı aktarabilmek için KKTC Merkez Bankası’na 31 bin Euro vergi vermesi gerektiğini öne sürerek Buruggink’ten yardım istemişti. Talep edilen paranın 21 bin 200 Euro’sunu gönderen Buruggink bir süre sonra kandırıldığını anlayarak KKTC’ye gelmiş polise şikâyette bulunmuştu. 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.