1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TANIKLAR KUNDAKÇILARI TEŞHİS ETTİ
TANIKLAR KUNDAKÇILARI TEŞHİS ETTİ

TANIKLAR KUNDAKÇILARI TEŞHİS ETTİ

Tanıklar kundakçıları teşhis etti

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Şubat ayında Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin eş zamanlı kundaklanması ile ilgili dava dün yeni tanıkların dinletilmesi ile devam etti. King Oto’nun yakılması ile ilgili yeni kamera kayıtları dün mahkemede gösterilirken, iki tanık daha gördüklerini ve bildiklerini anlattı. King Oto’yu yakan Mahmut Selkar’ın yargılanmasına dün kaldığı yerden devam edildi.

Tanıkların biri yasal olmayan yollardan kaçan Mustafa Kaya’nın özel sekreteri H.K. isimli kadın olurken, diğer tanıkta Baysal kardeşlerin ve Ozan Ögeyik’in arkadaşı İ.Y. oldu.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık 2 tanığını mahkemede dinledi.

Başsavcılığın tanık sayısı dün itibarı ile 14’e yükseldi.

H.K.: Mustafa Kaya kundakladı

Kundaklama duruşmasında dün tanıklık yapan H.K. isimli kadın, kaçan sanık Mustafa Kaya’nın özel sekreteri olduğunu söyledi. H.K. kamera kayıtlarında koşan sanıkların birinin Mahmut Selkar diğerinin ise Mustafa Kaya olduğunu ifade ederek sanıkları giydiği kıyafetlerden tanıdığını kaydetti.

H.K., “Kundaklamanın ardından Mustafa beni telefonda aradı ve Çatalköy’de kaldığını söyledi. Bana emanet bir para vereceğini ve bu parayı kız arkadaşına götürmemi rica etti. Mustafa’yı saklandığı kasap dükkânından alarak arabayla biraz dolaştık, sonra bana yaşanan kundaklama olayı ile ilgili polis tarafından arandığını söyledi. Bende ona git teslim ol nereye kadar böyle dedim” sözlerini kullandı.

İ.Y.: Kundaklamayı benim yapmamı istediler

Başsavcılığın bir diğer tanığı ise İ.Y. oldu. Baysal kardeşleri ve Ozan Ögeyik isimli sanıkları 2015 yılında tanıdığını belirten İ.Y., sanık Evren Baysal’la arasının iyi olduğunu ve Enver Bahçeciler ile Özmerhan arasında para yüzünden sorunlar olduğunu kaydetti.Ülkede 1980 yılından bu yana kaldığını ifade eden İ.Y., “Evren Baysal beni arayıp Girne’de buluşmamızı istedi. Bir yerlerde oturduk ve Evreni Enver Bahçeciler telefonda aradı ben bütün konuşmaları duydum. Bana araçları yakmam için teklifte bulundular ama ben kabul etmedim ve yanlarından ayrıldım” dedi.

Duruşma ertelendi

Mahkut Selkar’ın tutuklu yargılandığı dava, mesai saatinin tamamlanması nedeniyle duruşma yeni tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Baysal kardeşler, Ögeyik ve Bağlar yine itham edilemedi  

19 Şubat gecesi eş zamanlı Özmerhan Finans ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin yakılması ile ilgili tutuklu yargılanan Evren Baysal, Eren Baysal, Adem Bağlar ve Ozan Ögeyik ise Selkar’ın davasının mesai saatini geçmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.