1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TANSU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
TANSU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TANSU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Emekli Albay İsmail Lütfi Tansu ...

A+A-

 

“ALBAYIMIZ HEM KIBRIS TÜRK HALKININ GÖNÜLDE, HEM DE MÜCADELE TARİHİNDE ONURLU, ŞEREFLİ VE UNUTULMAZLAR ARASINDAKİ YERİNİ ALDI”

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, önceki gün Ankara’da hayatını kaybeden Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurucularından Emekli Albay İsmail Lütfi Tansu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Derneğin Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türk halkının varlığı, güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna yaşamı boyunca mücadele eden kahraman komutanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz” denildi.

Mesajda, Tansu’nun, eşine, çocuklarına, ailesine, sevenlerine, TMT mensuplarına ve Kıbrıs Türk halkına başsağlığı dilendi.

İsmail Tansu’nun TMT’nin görünmez kahramanlarından olduğunun da kaydedildiği açıklamada şunlara yer verildi:

“Albayımızın TMT’nin örgütlenmesinde, mücahitlerin eğitiminde, mücadelenin silahlı gücünün oluşturulmasında unutulmaz hizmetleri, özverili katkıları oldu.

Milli davamızı kritik siyasal süreçlerde sağlıklı, tutarlı ve geleceği işaret eden görüşleriyle ve yazılarıyla yılmadan savunan iyi insan İsmail Tansu, hem Kıbrıs Türk halkının gönülde hem de mücadele tarihinde onurlu, şerefli ve unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

Kanlı Noel soykırımının 52. yılını yeniden hatırladığımız bu günlerde, albayımızın Kıbrıs Türk halkı ve milli davamız için önemi ve değeri çok daha iyi anlaşılıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.