1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAPU HARÇLARINDA İNDİRİME GİDİLİYOR
TAPU HARÇLARINDA İNDİRİME GİDİLİYOR

TAPU HARÇLARINDA İNDİRİME GİDİLİYOR

Tapu harçlarında indirime gidiliyor

A+A-

Bakanlar Kurulu, tapu harçlarında indirime gidilmesini kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısı saat 15.30 sıralarında tamamladı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, toplantıdan sonra alınan kararlarla ilgili basına açıklama yaptı.

İnşaat sektöründeki faaliyetleri ve ekonomiyi canlandırmak adına 31 Temmuz’a kadar geçerli olmak üzere, özel tedbirlerin yürürlüğe konacağını söyleyen Nami, bu çerçevede ilk kez tapuya kayıtlarda yüzde 6 olarak alınan tapu harçlarının yüzde 3’e düşürüleceğini, ilk mülk alımında oranın yüzde 1’e indirileceğini belirtti.

“İPTAL KARARI ALDIK”

Nami, geçmişte bazı taahhütler karşılığında, Türkiye’den gelen bazı spor kulübelerine arazi tahsis edildiğini söyleyerek, taahhütleri yerine getirmediği tespit edilenlerle ilgili iptal kararı aldıklarını belirtti.

Nami, kamuda verilen hizmetlerin kalitesinin artırılması, kamu görevlilerinin niteliklerinin artırılması, bilgi ve tekniklerin verilmesi, beceri ve davranışların kazandırılması amacıyla, her kamu görevlisinin bir plan dahilinde hizmet içi eğitimden geçirilmesinden hareketle 2014 yılı yurt içi ve yurt dışı hizmet içi eğitim sahaları ve sürelerinin Bakanlar Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlandığını söyledi.

“ÇALIŞMA DAİRESİ ETKİN DENETİM YAPACAK”

Çalışma Dairesi’nde denetim görevi yapan müfettiş ve denetim elemanlarına yönelik de bir karar alındığını açıklayan Nami, bu görevlilerinin daha etkin görev yürütmelerine olanak sağlamak amacıyla Ceza Mahkemeleri Usul Yasası tahtında soruşturma memuru yetkisi verildiğini kaydetti.

Nami, “Buna göre iş yerlerinde denetim yapan görevliye, yasal mevzuata aykırı durum tespit ettiği hallerde, bu kişiler aleyhinde soruşturma yapma olanağı verilmiş oluyor” dedi. Nami, amacın Çalışma Dairesi’nin denetim fonksiyonun etkin ve güçlü bir hale getirmek olduğunu vurguladı.

“YABANCILAR ÜÇ MÜLK EDİNEBİLECEK”

İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Meclis’e sevk edildiğini anlatan Nami, üç değişik komitenin bu yasa altında hizmet verdiğini, bunların sayısının bire indirildiğini, bu değişiklikle devlet bütçesine yılda 2 milyon TL tasarruf sağlanmasını  hedeflediklerini kaydetti.

“Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yabancılar Değişiklik Yasa Tasarısı’yla ilgili de bir değişiklik yapıldığını belirten Nami, yabancıların edinebileceği konut veya apartman dairesi sayısını üçe çıkarmaya karar verdiklerini ifade etti.

Nami, bir gazetecinin sorusu üzerine belediyelerin bütçelerinin geçirilmesiyle ilgili sorunun aşıldığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.