1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAPULARINI ALDILAR
TAPULARINI ALDILAR

TAPULARINI ALDILAR

Alsancak’ta inşa idilmekte olan

A+A-

Kıbrıs Development’in, Alsancak’ta inşa etmekte olduğu “Escape Homes” projesinin tanıtım ve ilk etap tapu teslim töreni gerçekleşti.

Yavuz Çıkarma Plajı bölgesinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı dün akşamki etkinlikte, ilk hak sahibine tapularını Cumhurbaşkanı Eroğlu verdi.

Geceye, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Girne milletvekili Kutlu Evren, Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim, bazı belediye başkanları, iş ve finans dünyasının temsileriyle konut sahipleri katıldı.

3 Etaptan oluşan Escape Homes Projesi; 17 bin metrekarelik alan üzerinde farklı metrekarelerde inşa edilmiş 90 daire, yeşil alan, çocuk oyun parkı, spor alan, yürüyüş yolları ve havuzdan oluşuyor.

Projenin ilk etabının tamamlanmasının ardından ikinci etap eylül, üçüncü etap ise ocak ayı sonunda tamamlanacak

Projenin tanıtımı video gösterisiyle start alan gecede, Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Ardından Escape Homes 1’den ev satın alan 30 konut sahibine tapuları dağıtıldı.

ÖZBİRİM

Kıbrıs Development Direktörü Çağatay Özbirim yaptığı konuşmada,  misyonlarını; “sağlam, güvenli, titiz yaşam alanları oluşturma, projelerini zamanında tamamlama ve tapuları  sahiplerine en kısa sürede teslim etme” olarak ifade ederek, ödüllü bir proje olan Escape Homes hakkında bilgi verdi.

Ülkede 4 bin adet yarım kalmış konut bulunduğu, inşası tamamlanmış olmasına rağmen hala tapusunu alamayan birçok insan bulunduğunu ifade eden Özbirim, bunun  inşaat ve emlak sektörünü olumsuz etkilemekte olduğuna vurgu yaptı.

“Biz Kıbrıs Development olarak markayız. Arzumuz KKTC’nin de turizm, eğitim,  inşaat ve diğer sektörleriyle bir marka haline gelmesi. Arayan değil aranan bir ülke olmasıdır” diyen Çağatay Özbirim, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise ülkede tapu teslimleri konusunda sorunlar yaşanabildiği, evleri bittikten sonra yıllarca tapularını alamayan vatandaşlar bulunduğunu belirterek, projeyi zamanından önce tamamlayıp konut sahiplerine anahtarlarıyla birlikte tapularını da teslim eden Kıbrıs Development’i kutladı.

Ülkede ödüle layık görülen projelerin hayata geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Eroğlu, ev sahiplerinin huzurlu, mutlu ve güzel günler geçirmesini diledi.

“Başarılı müteahhitlerin  özellikle dıştan gelecek yabancılara ev satacak müteahhitlerin çoğalmasını temenni ederim, çünkü dıştan gelenler  ne kadar mal alıp buraya yerleşirlerse KKTC  isminin  dış dünyaya aktarılması, tanıtılması  bakımından önem arzetmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu,  bu yöndeki çalışmaların kapıları açabileceğine inanç belirtti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.