1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TARAFLARIN GÖRÜŞLERİ ARASINDA UÇURUM VAR”
“TARAFLARIN GÖRÜŞLERİ ARASINDA UÇURUM VAR”

“TARAFLARIN GÖRÜŞLERİ ARASINDA UÇURUM VAR”

“Tarafların görüşleri arasında uçurum var”

A+A-

“BM ŞU ANDA MÜDAHALE ETMİYOR, TARAFLARIN GÖRÜŞLERİNİ NOT EDİYOR”

 “Kıbrıs müzakerelerinin ilerlemediği, müzakereler düzeyinde sorunun çeşitli yönlerine ilişkin görüşmelerin, tarafların görüşleri arasındaki uçurumu doğruladığı, BM’nin ise şu anda tarafların karşılıklı görüşlerini not ettiği” öne sürüldü.

Fileleftheros “Yeni Eroğlu-Anastasiadis Görüşmesinde Niyetler Netleştirilecek” başlıklı haberinde edindiği bilgilere dayanarak şu anda tarafların karşılıklı sunduğu yazılı ve sözlü görüşlerini not etmekte olan BM’nin görüşmelere müdahale etmediğini yazdı.

Kıbrıs Türk tarafının toprak konusunda öneri sunmadığını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın, yol haritası ve referandum belirlenmezse harita ve toprak oranı sunmalarının söz konusu olmayacağını açıkladıklarını okurlarına aktaran gazete, özetle şunları yazdı:

“Ulusal Konsey’in önceki günkü toplantısında söylendiği üzere Kıbrıs Rum tarafı, toprak konusunda öneri sunulmazsa prosedürün ikinci aşamaya, al-ver aşamasına geçmesini kabul etmeyecek. Buna paralel olarak bu başlıkta Türk tarafı öneri sunmazsa Rum tarafı da sunmayacak. Belge sunulan konularda dahi temel konularda büyük farklılıklar saptanıyor. Mülkiyette, detayların ötesinde, ana anlaşmazlık, Kıbrıs Rum tarafının ilk söz hakkının malın yasal sahibinde, Türk tarafının da malın bugünkü kullanıcısında olmasında ısrar etmesidir.

Diplomatik kaynaklar, Ağustos ayında gerçekleştirilecek Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gelişme olacağını düşünüyor. Ancak Türklerin hareketleri bunu doğrulamıyor, işaretler de bunu desteklemiyor. Dahası Türk Dışişleri Bakanlığı, sahte devletin yükseltilmesini hedefleyen B planını harekete geçirdi, bu çabanın müzakere prosedürünü çöküşe sürükleyeceği de aşikârdır.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.