1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARAZİ: “ARTAN İŞSİZLİK GÖÇ VE NÜFUS KAYBINA YOL AÇACAK”
TARAZİ: “ARTAN İŞSİZLİK GÖÇ VE NÜFUS KAYBINA YOL AÇACAK”

TARAZİ: “ARTAN İŞSİZLİK GÖÇ VE NÜFUS KAYBINA YOL AÇACAK”

TOPLUMSAL HAREKET DERNEĞİ BAŞKANI TARAZİ, İŞSİZLİK KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

A+A-

Toplumsal Hareket Derneği Başkanı Faize Tarazi, plansız eğitim politikaları nedeniyle ülkede üniversiteli işsiz gençler ordusu oluştuğunu, artan işsizliğin 5-10 yıl içinde göç ve nüfus kaybına yol açacağını söyledi.

Sürdürülebilir bir devletin gücünü başka devlet ve halklardan değil,  kendi halkından alması gerektiğini söyleyen Tarazi, “Halkın güçlenmesi ise ancak tüm bireylerinin fırsat eşitliği çerçevesinde ekonomik özgürlüğe ve refaha kavuşması ile mümkün olabilir” dedi.

Tarazi, tarafından yapılan açıklamada, sektörlerin tek tek masaya yatırılarak ekonomi planlanması gerektiği belirtildi.

“İKİ TEMEL NEDEN VAR”

Tarazi, işsizliğin nedenleriyle ilgili bilgi vererek, şöyle konuştu:

“Ülkede üniversiteli işsiz genç nesil yaratılmasının iki temel nedeninden birincisi gençlerin orta eğitim sırasında, meslek seçimi hususunda doğru yönlendirilmediği için, belli popüler mesleklerin ülke ihtiyacı üzerinde bir popülasyona ulaşmasına neden oldu. Eğitim politikalarındaki diğer bir eksiklik ise ülkenin ara eleman ihtiyacına cevap verecek olan meslek okullarına gerekli önemin verilmemesi ve gençlerimizin ünvan sahibi olmaktan önce, meslek sahibi olmaları konusunda bilinçlendirilmemeleridir”

Devlet yöneticilerinin istihdam sorunu konusunda ekonomik politikaları olmadığını iddia eden Tarazi, sektörel kalkınma planları yapılmadığını ve sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde olunmadığını ileri sürdü.

“Kamu tıkandı diyerek istihdama özel sektörü adres göstermek de marifet değil” diyen Tarazi, özel sektörün çok daha zor durumda olduğunu, işletmelerin batmamak için mücadele verdiğini söyledi.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.