1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. TARÇIN'IN BİLİNMEYEN FAYDASI
TARÇIN'IN BİLİNMEYEN FAYDASI

TARÇIN'IN BİLİNMEYEN FAYDASI

Tarçın'ın hiç bilinmeyen faydası

A+A-
Vücudumuzun en güçlü organlarından karaciğeri; sağlıksız beslenme, alkol ve sigara gibi faktörler savunmasız bırakıyor. Görevini yapamayan karaciğerin birçok rahatsızlıkla beraber sağlığımıza karşı etkili bir silah haline dönüşebileceğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, karaciğer dostu besinlerin bu organın çalışmasını kuvvetlendirdiğini ve toksinlerden arındırdığını belirtiyor. Prof. Dr. Mocan karaciğerin koruyup, yenileyen besinleri sıralıyor...

TARÇIN:
Karaciğer dokularını açar, vücuttaki insülinin daha verimli çalışmasını sağlar. Böylece vücudun glikozu enerjiye çevirme kabiliyetini artırır. Diyabeti kontrol altında tutarak kroner arter hastalığı ve yüksek tasiyonu önlemeye yardımcı olur. Ancak aşırı tüketimi zararlıdır.

KIRMIZI PANCAR:
Tam bir karaciğer dostudur. Aynı zamanda harika damar dostu olan bu sebzeyi, özellikle sabah aç karnına, taze sıktığınız karışık meyve sularına birkaç dilim ekleyebilirsiniz. Damarları korumak, detoks programında, karaciğeri çalıştırmak konusunda etkilidir. Vücuttaki tüm hücrelere ve dokulara iyi kan gitmesi ve orada oluşan atıkların da toplardamarlara 'süpürülmesi' anlamına gelir.

KARALAHANA:
Karaciğerin etkin çalışmasını sağlayıp toskinlerin atılmasını hızlandırır. Kan şekerini düşürücü etkisinden ötürü şeker hastalarına tavsiye ediyoruz. Kanı sulandırıcı özelliğinden dolayı kalp hastalarına da iyi geliyor. Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen karalahana, ayrıca iyi bir iştah açıcı özelliğe de sahip.

KARATURP:
Kanser hücrelerine karşı iyi bir savunma sistemine sahiptir. Romatizma ve damar sertliğine iyi gelir. Kanda oluşan zehir ve zararlı maddelerden arındırır. İyi bir idrar söktürücüdür. Isıtma özelliği olduğu için boğaz iltihaplanmasında, bademcik şişmesinde ve öksürük probleminde oldukça iyidir. Astımlalara iyi gelir.

ENGİNAR:
Karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlar. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür. Vücuda dinçlik verir. Bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir.

BİBERİYE:
Biberiyenin hafızayı kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Kas ağrılarını rahatlatır, böbrekleri çalıştırır. Tansiyonu düşürür. Karaciğerin yenilenmesinde etkilidir.

ŞAHTARE OTU:
Sedef hastalığına karşı kullanılır. Safra kesesi, safra yolları iltihapları, taşları ve kistine karşı etkilidir. Safra kesesi ve safra yollarının kramplarına karşı fayda sağlar. Karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelir.

DEVE DİKENİ:
Karaciğer yağlanması, siroz, kimyasal toksinlere bağlı karaciğer hasarları, sarılık gibi karaciğerle ilgili tüm sağlık sorunlarına etkilidir. Karaciğeri temizler. 1 tatlı kaşığı dövülmüş deve dikeni tohumu orta boy bir su bardağı sıcak suyla haşlanır. 10- 15 dakika demlendirilip süzülür. 1 bardak içilir.

MAYDONOZ SUYU
Karaciğerin yenilenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki betakaroten kansere ve kalp hastalığına karşı koruma sağlar. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanı sıra nefes kokusu gidercisidir. 10 dal maydonozu çaydanlığa koyun. Maydonozun üzerine kaynar su dökün. 10 dakika beklettikten sonra bal ve limonla tatlandırararak için.
 
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.