1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİH BELLİ OLDU
TARİH BELLİ OLDU

TARİH BELLİ OLDU

Lefke Atatürk Parkı’nda

A+A-

Lefke Ceviz Festivali, 31 Mayıs ile 1 Haziran tarihlerinde Lefke Atatürk Parkı’nda yapılacak.

Lefke Turizm Derneği tarafından düzenlenen festivale, Lefke Belediyesi ile Lefke Avrupa Üniveristesi (LAÜ) katkı sağlayacak.

“Kıbrıs’ın en yeşil kasabası Lefke sizi çağırıyor’ sloganıyla düzenlenen festivalin bu yıl 5’incisi yapılacak.

Lefke Turizm Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hasan Karlıtaş, festivalin Lefke’nin turizm potansiyelinin artırılması ve topluma dayalı turizm anlayışının geliştirilmesi hedefiyle düzenlendiğini kaydetti.

Karlıtaş festival programı hakkında bilgi vererek, Lefke Ceviz Festivali’nde cevizin yanı sıra Kıbrıs’a özgü ürünlerin satışının yapılacağını söyledi.

Cevizden yapılan tatlılar için bir yarışma düzenleneceğini de kaydeden Karlıtaş, festivalde halk dansları gösterileri, konserler ve dans gösterileri olacağını duyurdu.

Karlıtaş, Lefke Ceviz Festivali’nde Kıbrıs değerlerinin tanıtılacağını, rehberi eşliğinde Lefke’nin tarihi ve kültürel zenginliğini anlatan turlar düzenleneceğini de söyledi.

Lefke bölgesindeki, kadınların yıl boyunca hazırladıkları eserlerin sergileneceği el işleri sergisi, seramik sergisi ve ‘ Gazetelerin dili’ sergileri de festival kapsamında yer alacağını ifade eden Karlıtaş, tüm halkı Lefke’ye davet etti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.