1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TARİH EĞİTİMİNDE ÇEŞİTLİLİĞİ ANLAMA”
“TARİH EĞİTİMİNDE ÇEŞİTLİLİĞİ ANLAMA”

“TARİH EĞİTİMİNDE ÇEŞİTLİLİĞİ ANLAMA”

“TARİH EĞİTİMİNDE ÇEŞİTLİLİĞİ ANLAMA” KONULU KONFERANS DÜZENLENECEK

A+A-

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ile Avrupa Konseyi, 11-12 Ekim tarihlerinde, tarih öğretmenleri ve eğitimcilere yönelik, “Tarih Eğitiminde Çeşitliliği Anlama: Tarihte Toplumsal Cinsiyet Konuları” konferansı düzenleyecek.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden yapılan açıklamaya göre konferanslar, 11 Ekim Cuma gün saat 15.00-19.00 arasında, 12 Ekim Cumartesi gün de saat 09:00 – 15.30 arasında Dayanışma Evi’nde düzenlenecek.

Konferansın ilk gününde Norveç Oslo Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet Araştırma Merkezi’nden Profesör Jørgen Lorentzen, ‘21.yüzyıl okullarında tarih öğretiminde toplumsal cinsiyet neden ve nasıl sunulmalıdır?” konusunda bir konuşma yapacak.

Aynı gün İngiltere, University of the West of England Tarih ve Vatandaşlık Kıdemli Öğretim Üyesi Dr. Dean Smart “21.yüzyılda tarih öğretiminde cinsiyet konuları da dahil olmak üzere klişeleşmiş konularla başa çıkma’ konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

Konferansın ikinci günü olan 12 Ekim Cumartesi günü ise 09:00 -15:30 arasında sınırlı sayıda katılımcı için Professor Jørgen Lorentzen ve Dr Dean Smart tarafından iki eşzamanlı interaktif atölye çalışması yapılacak.

Sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceğinden katılım taleplerinin 8 Ekim’de mesai bitimine kadar  ahdr@ahdr.info adresine gönderilmesi istendi. Açıklamada, kayıt formunun www.ahdr.info web sitesinden indirilebileceği de belirtildi.

Konferansın her iki gününde de Türkçe, Yunanca ve İngilizce dillerinde ardışık çeviri sağlanacak. Konuyla ilgili daha fazla bilgi için AHDR websitesi; www.ahdr.info ziyaret edebilir ya da 00905488345740/ +357 22445740 numaralı telefonlar aranabilir.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.