1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ BİNALAR HARABEYE DÖNDÜ
TARİHİ BİNALAR HARABEYE DÖNDÜ

TARİHİ BİNALAR HARABEYE DÖNDÜ

TARİHİ BİNALAR HARABEYE DÖNDÜ

A+A-

Tarihi Mağusa kenti, bakımsızlıktan çöken binalar yüzünden harabeye dönerken, vatandaşlar belediyenin ve çevreden sorumlu birimlerin ilgisizliğinden yakınıyor.

Hüseyin ÇİÇEK
 
Milattan Önce (MÖ) 3’üncü yüzyılda I. Ptoleme tarafından "Arsinoe" adıyla kurulan tarihi Gazimağusa kenti bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle adeta harabeye döndü.
 
Gerek belediyenin, gerekse çevreden sorumlu birimlerin, bu tarihi kente karşı sorumluluklarını yerine getirmemesi, sadece bölgede yaşayanların değil, turistlerin de tepkisini çekiyor.Belediyenin; terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş binalarla ilgili projelerini merak eden vatandaşlar “Eğer bu binaları kurtarmaya yönelik projeler varsa, ilgililer bunları açıklamalıdır”diyor.

 

Görüntü kirliliği yaratıyor…
Gazimağusa’nın işlek bölgelerinde ve ara sokaklarında bulunan yıkılmaya yüz tutmuş, harabeye dönüşmüş ve kaderine terkedilmiş binalar kentin görüntüsünü bozuyor. Yıllardır terkedilmiş halde olan ve hiçbir şekilde restore edilmediği gibi belediye tarafından da her hangi bir çözüme kavuşturulamayan binaların durumundan, Gazimağusalı vatandaşlar da oldukça şikayetçi
 
“Rahatsız oluyoruz”
 
Binaları şikayet eden bazı Gazimağusalı vatandaşlar, yıllardır şehrin merkezinde  atıl vaziyette bulunan binaların oldukça çirkin bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Turistik bir şehir olan Gazimağusa’nın imajının bu görüntüler ile bozulduğunu belirten vatandaşlar özellikle Gazimağusa Belediyesi’nin aynı zamanda tehlike saçan bu yapılara bir türlü önlem alamamasına anlam veremediklerini kaydetti.
 
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.