1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TARİHİ GENİŞ TABANLI HÜKÜMETE GÜÇLÜ DESTEK VERİYORUZ”
“TARİHİ GENİŞ TABANLI HÜKÜMETE GÜÇLÜ DESTEK VERİYORUZ”

“TARİHİ GENİŞ TABANLI HÜKÜMETE GÜÇLÜ DESTEK VERİYORUZ”

“TARİHİ GENİŞ TABANLI HÜKÜMETE GÜÇLÜ DESTEK VERİYORUZ”

A+A-

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi, “tarihi geniş tabanlı hükümete” destek verdiklerini vurguladı.

Şadi, yazılı açıklamasında, son yıllarda İŞAD olarak , hem  arka arkaya gerçekleşen seçimlerde halkın ortaya koyduğu güçlü değişim-dönüşüm talebine istinaden, hem de içinde bulunulan Kıbrıs müzakerelerine yardımcı ve destek olması bakımından, ısrarla, geniş tabanlı, toplumsal konsensusu sağlayacak tarihi bir CTP-UBP hükümetine ihtiyaç olduklarını söylediklerini belirtti.

Şadi, bu açıdan CTP ve UBP’nin attığı adımı yüksek memnuniyetle selamlayıp, desteklediklerini açıkladı.

Şadi şöyle dedi:

“Bu açıdan şimdilerde iki partinin bu amaçla atmış olduğu adımı YÜKSEK bir memnuniyetle selamlıyoruz ve destekliyoruz.Bu konuda cesur adım atan başta iki parti liderini ve her iki parti organlarını da tebrik ediyoruz.Yürütülen sürecin modeli ve ilkeleri de toplumumuza  siyasetteki değişim açısından da umut vermektedir.

İlkeleri,prensipleri,politikaları,vizyonu baştan net ve şeffaf bir şekilde ortaya konulan, bunları da takvimlendireren ,değişimi-dönüşümü gerçekleştirme kapasitesinde olan güçlü bir hükümet programına ihtiyacımız vardır.Ve bu programın da mutlaka  ön yargılardan ve ideolojilerden uzak,refah ve istihdam üreten bir ekonomik model temelinde olması gerekmektedir.

Böylesi güçlü bir programın da, mutlaka yürütmede teknotratlardan oluşacak bir  koalisyon hükümetiyle desteklenmesi gerekir. Her iki parti milletvekillerinin de, asli görevleri olan denetleyici ve yasa yapıcı görevleriyle meclisi yüksek verimlilikle çalıştırmasını bekliyoruz.

Çünkü,içinde bulunduğumuz tarihi dönemde,  meclisin gerek içerdeki değişim-dönüşüm için ,gerekse AB uyumu için oldukça etkili ve sonuç alıcı bir  çalışma yapması gerekmektedir.

Bilahare,kurulacak bu hükümetle  her iki partinin yürütmede icraatlarla ve yasama çalışmaları ile topluma kendilerini göstermesi bakımından da cok onemli bir firsattir.Bu açıdan hükümet oluşturulurken  bakan olarak atanacak  isimlerin,mutlaka işe göre adam mantığı çerçevesinde olmasını diliyoruz.

Son tahlilde, CTP ve UBP ‘ni böylesi önemli bir süreçte attıkları bu tarihi büyük adımdan ve tabuları yıkarcasına gösterdikleri cesaretten dolayı desteklediğimizi belirtiriz.Umarız, bu büyük ve cesur adım, ülkemizin ve ekonomimizin ihtiyacı olan güçlü bir hükümet programı ile de taçlandırılır ve yürütülür.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.