1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ LİMAN BELEDİYE’YE DEVREDİLİYOR
TARİHİ LİMAN BELEDİYE’YE DEVREDİLİYOR

TARİHİ LİMAN BELEDİYE’YE DEVREDİLİYOR

TARİHİ LİMAN BELEDİYE’YE DEVREDİLİYOR

A+A-

“TÜM KÖYLER MERKEZE BAĞLANACAK”

Turizm kenti Girne’de başta asfalt ve içme suyu sorunları olmak üzere, Açık Pazar ve kaldırım eksiklikleri dikkat çekiyor. Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Açık Pazar projesinin ihale aşamasında olduğunu belirtirken, yolların yeniden asfaltlanması ve tüm köylerin kaldırımlar vasıtasıyla Girne merkezine bağlanması olmak üzere, bu yıl içerisinde birçok çalışma yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“TARİHİ LİMAN BELEDİYE’YE DEVREDİLECEK”

Belediye Başkanı Güngördü, bakımsızlığı ve yetki karmaşası nedeniyle türlü sorunların yaşandığı tarihi Girne Yat Limanı’nın ise, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş tarafından, Girne Belediyesi’ne devredileceğini ilk kez gazetemize açıkladı. Güngördü ayrıca, Karaoğlanoğlu’nda sahilin düzenlenerek, belediyeye ait bir sosyal tesis yapma hedefinde olduklarını da belirtti.

Turizm kenti Girne’de başta asfalt sorunu ve içme suyu sıkıntısı olmak üzere, Açık Pazar ve kaldırım eksiklikleri dikkat çekiyor.

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı açıklamada Açık Pazar projesinin ihale aşamasında olduğunu belirtirken, yolların yeniden asfaltlanması ve tüm köylerin kaldırımlar vasıtasıyla Girne merkezine bağlanması olmak üzere, bu yıl içerisinde birçok çalışma yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Güngördü, bakımsızlığı ve yetki karmaşası nedeniyle türlü sorunların yaşandığı tarihi Girne Yat Limanı’nın ise, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş tarafından, Girne Belediyesi’ne devredileceğini de açıkladı. Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Girne ve bölge köylerde yaşanan sorun ve sıkıntılar ile 2015 yılında bölgede yapmayı hedefledikleri çalışmalar ile ilgili gazetemize şu bilgileri verdi:

“AÇIK PAZAR SIKINTISI”

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı açıklamada “Bizim kafamızda bir sürü proje var. Birincisi, bir iki ay içerisinde Açık Pazar’daki sıkıntıyı gidermemiz lazım. Geçmiş dönemde Açık Pazar’ı başlattılar. Projeleri eksik olduğu için tamamlanamadı. Biz projeleri tamamladık ve ihale aşamasına getirdik. Dolayısıyla hemen Açık Pazar’ı tamamlayacağız. 2015 yılının ilk aylarında yapmamız gereken en önemli işimiz budur.”

“ASFALT SORUNU”

“İkinci önceliğimiz olan konu da, asfalt konusudur. Zaman içinde yıpranmış, kesilmiş, deforme olmuş yollarda, Bir Milyon liralık bir asfalt ihale aşamasındadır. Bugün yarın bunun ihalesine de çıkacağız.”

 “TARİHİ YAT LİMANI SIKINTISI”

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı açıklamada “Bir diğer önemli sorunumuz da, Girne’de tarihi Yat Limanı’ndaki sıkıntıyı artık sonlandırmak istiyoruz. Liman’da yaşanan çok başlılık ile ilgili sıkıntılar var.

Tarihi Girne Yat Limanı’nın, Girne Belediyesi’ne yeniden devredilmesi konusunda ilgili bakan olan Serdar Denktaş ile görüştük.”

“YAT LİMANI BELEDİYE’YE DEVREDİLECEK”

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı açıklamada “Belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ve diğer tüm birimleri de koordine edebileceğimizi söyledik. Bu konuda belediyenin maddi gücünün uygun olduğunu ve tarihi Yat Limanı’nın yeniden eski günlerine kavuşturulması gerektiğini söyledi. Serdar Bey de olumlu bakar, ‘en kısa zamanda size limanı devretmeye hazırım, sıcak bakarım’ dedi. Biliyorsunuz, İrsen Küçük zamanında Liman, Turizm Bakanlığı’na devredilmişti.”

 

“KÖYLERDE İÇME SUYU SORUNLARI”

“Girne’ye bağlı köylerde de geçmişten gelen bir takım sıkıntılar var. Örneğin Ozanköy’de, içme suyu ile ilgili yapılması gereken işler var, boruların değişmesi gerekiyor.”

 

“BELLAPAİS’A GİRİŞ YOLU YENİLENECEK”

Turistik Bellapais Manastırı’nın bulunduğu Beylerbeyi Köyü’nde (Bellapais) de köyünde de yine aynı şekilde içme suyu sorunu var ve köyün giriş yolunu yeniden düzenlemek isteriz. Belki parke taşı ile kaplarız ve asfaltı ortadan kaldırırız. Yağmur suyu ile ilgili hendekleri yeniden düzenlemek isteriz.”

“KÖYLERDE KALDIRIM EKSİKLİĞİ”

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Girne merkezi ile Ozanköy ve Zeytinlik arasında kaldırım eksiliği var. Kaldırımları da tamamlamak isteriz. Bu konuda Belediye Meclisi’nden gerekli yetkiyi aldık. Havanın güneşli olduğu günlerde insanlar özellikle de turistler yollarda yürümek ister. Bunca sene kaldırım işi ihmal edildi. Biz bu soruna öncelik vererek, kaldırım yapmak isteriz.”

“TÜM KÖYLER KALDIRIMLARLA GİRNE’YE BAĞLANACAK”

“2015’te yapacağımız en önemli işlerin başında da, tüm köylerin kaldırımlar vasıtasıyla Merkezi Girne’ye bağlanması olacak. Yine Karaoğlanoğlu’nda sahili de düzenleyip, çok şık belediyeye ait bir sosyal tesis yapmak isteriz. Bunu projelendirdik. Bu konuda da belediye Meclisi’nden gerekli yetkileri aldık.”

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.