1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ SOYGUNDA BÜYÜK GELİŞME!
TARİHİ SOYGUNDA BÜYÜK GELİŞME!

TARİHİ SOYGUNDA BÜYÜK GELİŞME!

Soygunda büyük gelişme

A+A-

 

KKTC tarihinin en büyük soygunu olan Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik soygunda aranan ve Türkiye’ye kaçtığı için tutuklanamayan Rıfat Fırat’a “sahte belge düzenleyerek” kaçmasına yardım ettikleri öğrenilen üç kişi gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.

Olayla bağlantılı olabilecekleri gerekçesiyle yurt dışına çıkmaları yasaklanan 3 kişi teminatla serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 3 kişinin soygun soruşturmasını nasıl etkileyeceği, zanlıların kayıp paranın akıbetini bilip bilmedikleri merak ediliyor. 

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Mevlevi çemberinde 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili 3 kişi tutuklandı. Geçtiğimiz gün Lefkoşa’da polis tarafından düzenlenen operasyonda soygun olayında aranan şahıs olan ancak Türkiye’ye kaçtığı için tutuklanamayan Rıfat Fırat’a yardım ettikleri öğrenilen üç kişi gözaltına alındı.

3 kişi mahkemeye çıkarıldı

Temmuz ayında Mevlevi yolunda meydana gelen 3 Milyon TL’lik soygunla ilgili aranan kişilerden biri olan Rifat Fırat’ı “sahte belge düzenleyerek” Avrupa’ya kaçırmak istedikleri tespit edilen 3 kişi, önceki gün polise yapılan ihbar sonucunda suçüstü yakalandı.  Rıfat Fırat’a kaçması için yardım ettikleri öne sürüldü üç zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Teminat talebi ile mahkemeye çıkarılan zanlı M.F., A.E. ve B.O. Yargıç Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaptı. 

Yurt dışına çıkışları yasaklandı

Hale Ahmet Raşit, zanlıların ileride yargılanmadan kaçmasını engellemek için zanlı M.F. ve A.E’nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 10’ar Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2 kişinin imzalayacağı 50’şer Bin TL kefalet senedi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Turistin yurt dışına çıkışı yasaklandı

Yargıç Hale Ahmet Raşit, yine aynı suçla ilgili bağlantılı olduğu için tutuklanan ve KKTC’de turist statüsünde bulunan, zanlı B.O’nun ise ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 20 Bin TL nakdi teminat yatırarak serbest bırakılmasına emir verdi.

Teminatı ödeyene kadar ceza evine gönderildiler

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren M.F. ileride yargılanmak üzere serbest bırakılırken, teminat şartlarını yerine getiremeyen B.O ve A.E., teminat şartlarını yerine getirinceye kadar Merkezi Cezaevine gönderildi.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.