1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ YAZAN İSMİN VEFATİ...
TARİHİ YAZAN İSMİN VEFATİ...

TARİHİ YAZAN İSMİN VEFATİ...

KKTC'nin acı kaybı .. Ruhu Şad Olsun...

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahiler Derneği, Meclis eski başkanlarından Vehbi Zeki Serter’in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Mesajda, Serter’in, Kıbrıs Türk ulusal eğitimine büyük katkıları olduğu; aynı zamanda genç yaşta TMT saflarına katıldığı ve gençlere de yakın tarihle ilgili gerçekleri yansıtan eserler verdiğine işaret edilerek, onu kaybetmekten duyulan acı dile getirildi.

Mesajda şunlar kaydedildi:

“Çok değerli dava arkadaşımız Vehbi Z. Serter’i kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz. O, Kıbrıs Türk Ulusal Eğitimine çok büyük katkıları olmuştur. Ayni zamanda genç yaşta TMT saflarına katıldı. 21 Aralık 1963 Rum saldırılarında 1’inci Kovan Karargahında, başta merhum Kovan Bey Nevzat Uzunoğlu, Ergül Uysal, Muhiddin Güven ve Özkan Talip arkadaşlarımızla geceli gündüzlü canla başla çalıştı. O çok zor dönemde mücahidin direnişinde güç kaynağı oldu.

Eğer bugün bağımsız ve egemen bir devlette yaşıyorsak sevgili kardeşimiz Vehbi Z. Serter gibi inançlı, azimli ve ulusal davaya son derece bağlı değerlere borçluyuz. O gençlerimize de yakın tarihimizle ilgili gerçekleri yansıtan çok sayıda eser de vermiştir. O çok iyi bir eş, baba ve fevkalade iyi bir dosttu.

Sevgili dava arkadaşımız Vehbi Z. Serter’e Yüce Tanrıdan rahmet, başta değerli eşi ve çocuklarına, yakınlarına ve de dava arkadaşlarına başsağlığı dileriz.Ruhu Şad Olsun.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.