1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİN EN BÜYÜK SOYGUNU
TARİHİN EN BÜYÜK SOYGUNU

TARİHİN EN BÜYÜK SOYGUNU

Tarihin en büyük soygunu

A+A-

 

Besim Tibuk ile Prof. Faruk Şen, AB’nin, Yunanistan’a 86 milyar Euro’luk ek yardım kararı almasını değerlendirdi:

Diyalog - Raif DOĞRU

Son beş yılda 240 milyar Euro’luk iki kurtarma paketine rağmen krizden krize savrulan Yunanistan'a 86 milyar Euro’yu bulacak üçüncü kurtarma paketi için onay verilmesini değerlendiren Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı ve Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, “Bu tarihin en büyük soygunudur. Yunanlılar dünyanın en akıllı ve en kurnaz milletidir” dedi.

Prof. Dr. Faruk Şen de Yunanistan’ın dipsiz bir kuyu olduğunu belirterek, yeni kurtarma paketlerinin de işe yaramayacağını söyledi. Prof. Şen “Yunanistan’ın yapması gereken Kasım ayında Drhami’ye dönmesi ve yüzde 60 devalüasyon yapmasıdır” şeklinde konuştu.

Euro bölgesi liderlerinin 16 saatlik toplantısı sonrasında Yunanistan için üçüncü kurtarma paketine onay verilmesini değerlendiren Besim Tibuk, “AB’nin, Yunasnistan’a, yani dipsiz kuyuya ilave para vermesini zaten bekliyorduk” diyerek şunları kaydetti:

“Yunanistan’a yine yüz milyara yakın ilave para verecekler, bunun karşılığında bir şeyler isteyecekler. Atina önce evet diyecek sonra bu süreyi uzatmaya çalışacak. Ve AB bu 100 milyarı verdikten sonra da Yunanistan kurtulamayacak ve ilave vermeye devam edecek.”

Bir trilyonluk soygun

Yunanistan’a yıllar içinde hibe veya kredi şeklinde verilen paranın bir trilyon dolara ulaşacağını belirten Besim Tibuk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu tarihin en büyük soygunudur. Çünkü diğer aldıkları paralar, hibeler ve krediler, tahvil kesintileri ve diğerlerini üst üste koyduğunuz zaman bir trilyon almış oluyor. Ve bunu geri veremeyecek.

Ayrıca bu bir trilyon ile sınırlı kalmayacak, sonra da almaya devam edecek.Yunanlılar dünyanın en akıllı ve kurnaz  milletidir. AB kurumlarında ve temsilciliklerinde zaten çok sayıda Yunanlı çalışıyor ve bunlar etkili oluyor.Yine de tüm bunlara karşın ekonomik bir düzelme olmayacak. Yunanistan daha da batacak.Yunanistan bu şekilde AB’yi sağmaya devam edecek. Sadece bu yıl değil, önümüzdeki yıl da, 3 yıl sonra da sağmaya devam edecek.”

Prof. Şen: Soyan da soyulan da suçlu

Besim Tibuk’un ‘Tarihin en büyük soygunu’ değerlendirmesine katılan Prof.Dr.Faruk Şen de “Ancak burada hem soyan, hem de soyulan suçludur” dedi.

AB’nin üçüncü kurtarma paketininin yanlış bir kara olduğunu belirten Prof. Şen “Yunanistan bu parayı alırken, parlamentosundan bazı kemer sıkma önlemleri geçirse bile bir süre sonra bundan vazgeçebilir.  Bunda maalesef Fransa ve Hollanda’nın yanlı tavırları etkili oldu” dedi.

Yunanistan’ın savunma ve kamu harcamalarını yarı yarıya azaltması gerektiğini belirten Şen, Almanya’da halkın yüzde 22’sinin fakirlik sınıfında yaşadığını anınmsatarak şöyle dedi:

“Almanlar, AB standardının üzerinde yaşayan Yunanistan’a bu kadar mali yardım yapılmasına çok karşı. Artık tepkiler gittikçe yükseliyor. Zaten ne kadar yardım yapılırsa yapılsın, şımarık çocuklar gibi davranan Yunanistan’ın bu şekliyle düzlüğe çıkması çok zor. Bu dipsiz bir kuyu gibi. Kasım ayında Drahmi’ye geçmesi ve yüzde 60 devalüasyon yapması gerekiyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.